ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Χαιρετίζουμε τον φορολογικό έλεγχο στον μεγιστάνα και μεγαλοεκδότη Κώστα Βαξεβάνη

0

Καυστική ανακοίνωση της Κουμουνδούρου για τον φορολογικό έλεγχο στο «Documento», μετά τις αποκαλύψεις της εφημερίδας για το Πόθεν Έσχες του πρωθυπουργού

«Με ανώνυμη αστήρικτη καταγγελία έστησαν φορολογικό έλεγχο στο Documento μετά τις αποκαλύψεις για το Πόθεν Έσχες του πρωθυπουργού», αναφέρει το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας του Κώστα Βεξεβάνη.

Ο εκδότης και δημοσιογράφος του Documento «καλοδέχεται» τον φορολογικό έλεγχο με ανάρτησή του στο Twiter.

«Δεν έχουμε ούτε offshore, ούτε σπίτια Βολταίρου, ούτε κρυφές χρηματοδοτήσεις από εφοπλιστές. Δεν κάνουμε delivery το μαύρο χρήμα στο Ντουμπάι (…)» γράφει και καταλήγοντας αναφέρει: «Το μόνο που θα αποδείξετε είναι ότι είσαστε παρακράτος».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, μια από τις επιστολές που υπογράφουν «αγανακτισμένοι πολίτες» και έφτασε στην ΑΑΔΕ, εμφανίζει το Documento να ξεπλένει μαύρο χρήμα και να μετέχει σε άνομες ενέργειες χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο. Η ΑΑΔΕ διατάζει έλεγχο χωρίς να ελέγξει τα όσα αναφέρονται!

Σε δηκτικό ύφος η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία (3/10/21) για τον φορολογικό έλεγχο στον Κώστα Βαξεβάνη:

Χαιρετίζουμε τον φορολογικό έλεγχο στον μεγιστάνα και μεγαλοεκδότη Κώστα Βαξεβάνη.

Είναι άλλωστε γνωστό ότι στις μέρες διακυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη όλοι οι ιδιοκτήτες ΜΜΕ και ιδιαίτερα αυτοί που τα Μέσα τους έχουν πάρει εκατομμύρια δημόσιο χρήμα για να τον λιβανίζουν, υπόκεινται διαρκώς σε συνεχείς και αδιάλειπτους φορολογικούς ελέγχους. Τόσο πολύ έχουν χάσει τον ύπνο τους οι άνθρωποι και αυτό δεν είναι σωστό.

Τέλος, οποιαδήποτε υποψία ότι ο έλεγχος Βαξεβάνη υποκινείται από το Μαξίμου και έρχεται σε απάντηση των αποκαλύψεων του ψευδούς πόθεν έσχες του κ. Μητσοτάκη, είναι παντελώς αβάσιμη και παραπλανητική. Αυτά γίνονται μόνο στην Ουγγαρία του κ. Όρμπαν».

Θυμήθηκε την «ανεξαρτησία» των φορολογικών αρχών

Με επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ απάντησε το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, στην εν λόγω ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει κάτι πρωτοφανές: ζητάει δημόσια παρέμβαση από την Κυβέρνηση στις ανεξάρτητες φορολογικές αρχές προκειμένου να είναι υπεράνω ελέγχων η επιχείρηση του εκλεκτού τους εκδότη! Ζητούν δηλαδή να έχει ειδική μεταχείριση και να εξαιρεθεί από αυτό που ισχύει για όλες τις υπόλοιπες επιχειρήσεις. Γιατί άραγε; Υπάρχει κάτι που θέλουν να αποφύγουν;

Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί κάνουν τη δουλειά τους δίχως κυβερνητικές παρεμβάσεις, όπως γίνεται σε όλες τις δυτικές φιλελεύθερες δημοκρατίες.

Ας υποδείξουν από την Κουμουνδούρου σε ποιές επιχειρήσεις επιτρέπουν στις φορολογικές αρχές να κάνουν ελέγχους και σε ποιές όχι. Βοηθούν έτσι στο να μην ξεχνάμε πως αντιλαμβάνονται την ανεξαρτησία των θεσμών, τον ρόλο του κράτους και των «αρμών της εξουσίας».

ΠΗΓΗ: left.gr

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com