Με ωμή καταστολή ο «διάλογος» της κυβέρνησης με τους εκπαιδευτικούς (βίντεο)

0

Ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ έστησαν μπλόκο στην πορεία των εκπαιδευτικών στην Αθήνα, στο ύψος της Βουλής – Λίγο αργότερα οι δυνάμεις καταστολής προχώρησαν σε περιορισμένη χρήση χημικών, αλλά και της αύρας, πετώντας νερό κατά των διαδηλωτών που συμμετέχουν στο συλλαλητήριο ενάντια στην αξιολόγηση – Οι εκπαιδευτικοί μιλούν για απόπειρα τρομοκράτησης τους από την υπουργό Νίκη Κεραμέως και προαναγγέλλουν νέες κινητοποιήσεις μαζί με τους μαθητές, στις 11 Οκτωβρίου

Οι εκπαιδευτικοί κλιμακώνουν τον αγώνα τους κόντρα στις διαδικασίες της ψευδεπίγραφης «αξιολόγησης» του Υπουργείου Παιδείας, με συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις. Πορεία εκπαιδευτικών προς τη Βουλή ενάντια στην αξιολόγηση και τον νέο συνδικαλιστικό νόμο, στην οποία συμμετέχουν εκατοντάδες διαδηλωτές.

Η κυβέρνηση επιβεβαίωσε την «αλλεργία» της σε κάθε μορφής διεκδίκηση: Δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών αλλά και νερού και δεν επέτρεψαν στη διαδήλωση να στρίψει στην οδό Αμαλίας:

Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν από τις ντουντούκες ότι με «πολιτική εντολή» εμποδίζεται η συνέχιση της κινητοποίησής τους.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ο αυταρχισμός δεν θα περάσει

Ανακοίνωση για την επίθεση των ΜΑΤ κατά του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου εξέδωσε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία:

Τρομοκρατημένη η κυβέρνηση από την μαζική αντίσταση των εκπαιδευτικών στην πολιτική της επιλέγει τον αυταρχισμό. Τελευταία κίνηση η βίαιη επίθεση των ΜΑΤ απέναντι σε μια ειρηνική διαδήλωση. Η κυβερνητική πολιτική οξύνει τις ανισότητες και αδυνατεί να εξασφαλίσει τη λειτουργία των σχολείων με ασφάλεια. Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα της εκπαιδευτικής κοινότητας ενάντια στην πολιτική που υποβαθμίζει το δημόσιο σχολείο και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και μαθητριών. Ο αυταρχισμός δεν θα περάσει.

Ομόθυμη η καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής

Το συλλαλητήριο εκπαιδευτικών ξεκίνησε από τα Προπύλαια, το απόγευμα της Παρασκευής, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της αξιολόγησης. ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και ΟΙΕΛΕ απαντούν δυναμικά στην αγωγή Κεραμέως κατά της απεργίας-αποχής και στην κυβερνητική προσπάθεια ποινικοποίησης του αγώνα των εκπαιδευτικών. Παράλληλα, η ΔΟΕ άσκησε έφεση στην απόφαση του δικαστηρίου, με αποτέλεσμα η εφαρμογή της να μην είναι άμεσα εκτελεστή, καθώς αναμένεται η απόφαση του Εφετείου.

Οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες υπογραμμίζουν ότι «η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας μπροστά στο συντριπτικό ρεύμα των συναδέλφων και των σχολείων σε όλη την Ελλάδα που δηλώνουν μαζικά απεργία – αποχή από την λεγόμενη αξιολόγηση καταφεύγει για μια ακόμα φορά στην τρομοκράτηση και την καταστολή. Κατέθεσε κατεπείγουσα αγωγή εναντίον των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών για να βγάλει την απεργία – αποχή παράνομη και καταχρηστική. Αυτές οι κινήσεις δείχνουν τον πανικό της κυβέρνησης απέναντι στην ομόθυμη καταδίκη της πολιτικής της από το κλάδο».

Ανακοίνωση Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για την αστυνομική καταστολή κατά εκπαιδευτικών

Με χημικά, κρότου λάμψης και αύρα απάντησε η κυβέρνηση στην κινητοποίηση των εκπαιδευτικών που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας. Μετά την αγωγή Κεραμέως που έκρινε παράνομη την απεργία των ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΟΙΕΛΕ, συνεχίζεται η τρομοκράτηση της εκπαιδευτικής κοινότητας με τις επιθέσεις της αστυνομίας κατά των διαδηλωτών.

Η ηγεσία του υπ. Παιδείας καταφεύγει για άλλη μια φορά στην άγρια καταστολή ως απάντηση στους εκπαιδευτικούς που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν την αδυναμία της κυβέρνησης να εξασφαλίσει το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων.

Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες, απ’ όταν η αστυνομία επιτέθηκε σε φοιτητές και μαθητές στην Σταυρούπολη, αφήνοντας τους νεοναζί εντός του σχολείου να δρουν ανενόχλητοι και να πετάνε μέχρι και βόμβες μολότοφ.

Η τρομοκράτηση των εκπαιδευτικών που αντιδρούν στην αξιολόγηση δεν θα περάσει. Ο μαζικός αγώνας ενάντια στην τιμωρητική αξιολόγηση συνεχίζεται, καθώς ως μόνο στόχο έχει την υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου. Οι αντιδραστικοί νόμοι της κυβέρνησης θα μείνουν στα χαρτιά!

Με πληροφορίες από avgi.gr και left.gr

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com