Αδίστακτοι και ανεκδιήγητοι

0

Η εισβολή των ιδιωτών στο ΕΣΥ είναι ο λόγος για τον οποίο ανατέθηκε το υπουργείο Υγείας στον Πλεύρη και διασύρθηκε διεθνώς η χώρα.

Χθες η Ελλάδα πέρασε σε νεκρούς από Covid-19 τη Σουηδία. Σε πληθυσμό η Σουηδία είναι σαν την Ελλάδα. Δεν μπήκε ποτέ σε λοκντάουν και έχει διπλάσιο αριθμό κρουσμάτων Covid-19 από εμάς.

Το γεγονός ότι υπάρχει ίδιος αριθμός θανάτων δείχνει πολλά για την άθλια κατάσταση των νοσοκομείων στην Ελλάδα και την προβληματική πρόσβαση του πληθυσμού σε αποτελεσματικές υπηρεσίες.

Αλλά η κυβέρνηση ασχολείται αποκλειστικά με το πώς θα βάλει τους ιδιώτες της Υγείας στα νοσοκομεία, αφού, προηγουμένως, έκανε τα πάντα για να τους ωφελήσει οικονομικά.

Η εισβολή των ιδιωτών στο ΕΣΥ είναι ο λόγος για τον οποίο ανατέθηκε το υπουργείο Υγείας στον Πλεύρη και διασύρθηκε διεθνώς η χώρα. Για τη δημόσια Υγεία το μόνο μέτρο που λαμβάνεται είναι η συστηματική αποσιώπηση της πραγματικής κατάστασης. Και ενώ περιμένουμε τέταρτο κύμα, οι ΜΕΘ στη βόρεια Ελλάδα έχουν ήδη γεμίσει.

Παράλληλα, η κυβέρνηση έχει επιβάλει στα σχολεία το απίθανο πρωτόκολλο που προβλέπει 50%+1 μαθητές ασθενείς για να κλείσει μια τάξη, αντιμετωπίζοντας μια μεταδοτική ασθένεια ως απεργία.

Οι έντονες αντιδράσεις από ειδικούς οδήγησαν την κυβέρνηση στην ιδέα να ξηλώσει τα τρία τέταρτα της επιτροπής λοιμωξιολόγων. Όταν είδαν τις διαστάσεις που θα έπαιρνε το θέμα, έκαναν πίσω. Άλλη μια επιτυχία του επιτελικού κράτους.

Και ο Μητσοτάκης κατηγορεί σε διεθνή ΜΜΕ την αντιπολίτευση της χώρας ότι υπονόμευσε τον εμβολιασμό.

Οι άνθρωποι είναι αδίστακτοι. Και ταυτοχρόνως ανεκδιήγητοι.

*Το editorial της ΑΥΓΗΣ το Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com