«1821: Συνέχειες και ασυνέχειες» – Διάλεξη της βραβευμένης ιστορικού Μαρίας Ευθυμίου

0

Την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου στις 8 το βράδυ στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών και το Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων διοργανώνουν διάλεξη της καθηγήτριας Ιστορίας του Ε.Κ.Π.Α. κ. Μαρίας Ευθυμίου με τίτλο “1821:Συνέχειες και ασυνέχειες”, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Το 1821, οι εξεγερμένοι Έλληνες έλαβαν καίριες πολιτικές αποφάσεις που

μετέτρεψαν τον Πόλεμο της Ανεξαρτησίας τους σε Επανάσταση.

Ταυτόχρονα, έζησαν εσωτερικές συγκρούσεις που οδήγησαν σε δύο εμφυλίους πολέμους φέρνοντας το εγχείρημά τους, συχνά, στα όρια της καταστροφής.

Τελικά, το 1830 -πρώτοι αυτοί από ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο και τη Βαλκανική- απέκτησαν ανεξάρτητο εθνικό κράτος με σύνορα που, το 1832, ορίσθηκαν, προς Βορράν, στο νότιο άκρο της Θεσσαλίας.

Η Επανάσταση υιοθέτησε νέους θεσμούς και πολιτικές πρακτικές, οι οποίες ακολουθούν το ελληνικό κράτος μέχρι σήμερα και καθορίζουν πολλές από τις πολιτικές, ιδεολογικές και διπλωματικές επιλογές του.

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021, στις 20:00.

Η είσοδος είναι ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας και θα επιτρέπεται σε άτομα που διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης.

Η προσέλευση του κοινού θα ξεκινήσει μία ώρα νωρίτερα προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com