Μ. Ξενογιαννακοπούλου: Δεν έχει τέλος ο εμπαιγμός των συνταξιούχων από την κυβέρνηση

0

«Δύο χρόνια από τη ψήφιση του νόμου Βρούτση και τις συνεχείς δηλώσεις και υποσχέσεις της κυβέρνησης της ΝΔ, τελικά ο e-ΕΦΚΑ κατέβαλε αναδρομικά «ψίχουλα» μόνο σε 133.692 συνταξιούχους, δηλαδή στο 8% των παλαιών συνταξιούχων», σημείωσε σε δήλωσή της η Μ. Ξενογιαννακοπούλου, τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Σχετικά με τα αναδρομικά των συνταξιούχων έκανε δήλωση η Μ. Ξενογιαννακοπούλου, τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, επισημαίνοντας: «Όταν η κυβέρνηση της ΝΔ κατήργησε με το ν.4670/2020, την «13η σύνταξη» που είχε θεσπίσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, (900 εκ. ευρώ ετησίως) προέβλεψε ότι, τα χρήματα αυτά θα κατευθυνθούν, στην καταβολή των αναδρομικών στους συνταξιούχους, σε συμμόρφωση με τις αποφάσεις του ΣτΕ, καθώς και στην καταβολή κοινωνικού μερίσματος κάθε χρόνο στους χαμηλοσυνταξιούχους και τους κοινωνικά αδύναμους».

«Δύο χρόνια από τη ψήφιση του νόμου Βρούτση και τις συνεχείς δηλώσεις και υποσχέσεις της κυβέρνησης της ΝΔ, τελικά ο e-ΕΦΚΑ κατέβαλε αναδρομικά «ψίχουλα» μόνο σε 133.692 συνταξιούχους, δηλαδή στο 8% των παλαιών συνταξιούχων (1.800.000 ήταν οι συνταξιούχοι προ του 2016). Τα αναδρομικά μάλιστα που υποσχέθηκε η κυβέρνηση κατά μέσο όρο φτάνουν μόλις στο ποσό των 195 ευρώ. Δηλαδή, ο διαβόητος «νόμος Βρούτση» έδωσε τελικά σε ελάχιστους συνταξιούχους αύξηση λίγο πάνω από 8 ευρώ!

Όταν η κυβέρνηση της ΝΔ κατήργησε με το ν.4670/2020, την «13η σύνταξη» που είχε θεσπίσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, (900 εκ. ευρώ ετησίως) προέβλεψε ότι, τα χρήματα αυτά θα κατευθυνθούν, στην καταβολή των αναδρομικών στους συνταξιούχους, σε συμμόρφωση με τις αποφάσεις του ΣτΕ, καθώς και στην καταβολή κοινωνικού μερίσματος κάθε χρόνο στους χαμηλοσυνταξιούχους και τους κοινωνικά αδύναμους. Τελικά, ούτε τα αναδρομικά δόθηκαν, ούτε το κοινωνικό μέρισμα! Το προβλεπόμενο 0,5% του ΑΕΠ του κοινωνικού μερίσματος θα το στερηθούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι, καθώς με τον πρόσφατο νόμο για την εισαγωγή του κεφαλαιοποιητικού συστήματος στην Επικουρική Ασφάλιση τα κονδύλια αυτά θα καλύψουν το δημοσιονομικό κενό που προκαλείται και τους μισθούς των golden boys του νέου ταμείου!

Οι συνταξιούχοι βιώνουν καθημερινά τον εμπαιγμό και τις συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής που συστηματικά πλήττει την κοινωνική πλειοψηφία εις όφελος των λίγων και των ισχυρών οικονομικών συμφερόντων!»

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com