Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πότε ξεκινάει σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Κιλκίς, Χαλκιδική

0

Σε λίγες ώρες ανακοινώνονται νέα μέτρα και απαγόρευση κυκλοφορίας για την «κόκκινη» Βόρεια Ελλάδα. Ο νέος επιδημιολογικός χάρτης με τις περιοχές που είναι στο «στόχαστρο» του κορονοϊού. Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Χαλκιδική και Κιλκίς σε μέτρα τύπου lockdown.

Δεκτή έγινε η εισήγηση της Επιτροπής για νέα μέτρα και απαγόρευση κυκλοφορίας σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, ώστε να αποφευχθεί ένα νέο κύμα κρουσμάτων κορονοϊού.

Έτσι, με τον επιδημιολογικό χάρτη να αλλάζει στις 29/9, στο «κόκκινο» μπήκαν τέσσερις περιφέρειες:

– Λάρισα

– Χαλκιδικής

– Κιλκίς

– Θεσσαλονίκη

Επίσης, στο ίδιο επίπεδο παραμένουν οι Π.Ε. Καστοριάς, Π.Ε. Δράμας, Π.Ε. Ημαθίας, Π.Ε. Ξάνθης, Π.Ε. Πιερίας, Π.Ε. Πέλλας και Π.Ε. Καβάλας, ενώ στο «πορτοκαλί» κατέβηκε η Αργολίδα.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, ο χαμηλός αριθμός εμβολιασμού σε συνδυασμό με την διασπορά των μεταλλάξεων, έχει συμβάλλει σημαντικά στην άνοδο των κρουσμάτων, ώστε να χρειάζεται η λήψη μέτρων.

Παράλληλα, η πτώση της θερμοκρασίας, οι γιορτές που έρχονται και η παρέλαση θέτουν έναν επιπλέον συναγερμό ώστε πάση θυσία να αποφευχθούν τα χειρότερα και να μην επαναληφθούν εικόνες από πέρυσι, όπως έξω από τον Ναό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη.

Τα μέτρα λοιπόν, που αναμένεται να ανακοινωθούν επίσημα τις επόμενες ώρες είναι τα κάτωθι:

-Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.

-Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Σημειώνεται, πως στις 29/9 αποφασίστηκε ότι σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, οι πολίτες να εισέρχονται μόνο με 3 προϋποθέσεις: ή με πιστοποιητικό εμβολιασμού, ή νόσησης, ή rapid test.

Τα νέα μέτρα με την απαγόρευση κυκλοφορίας στη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, τη Χαλκιδική και το Κιλκίς αναμένεται να ξεκινήσουν από το πρωί της Παρασκευής.

ΠΗΓΗ: ieidiseis.gr

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com