Πανικός

0

Αυτό που έκανε ο νόμος Χατζηδάκη ήταν να αναγνωρίσει το καθεστώς των ελεύθερων συνεργατών. Πανικόβλητος τώρα ο Κ. Χατζηδάκης προσπαθεί να κάνει το άσπρο μαύρο

Ο σάλος που έχει ξεσπάσει με την efood και οι τεράστιες αντιδράσεις στα κοινωνικά δίκτυα έχουν δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στην κυβέρνηση. Και αυτό γιατί όλοι καταλαβαίνουν ότι αν η εταιρεία επιχείρησε να αλλάξει εκβιαστικά το εργασιακό καθεστώς των διανομέων της, το έκανε με τις πλάτες του νόμου Χατζηδάκη.

Μέχρι την ψήφιση αυτού του νόμου, η προσέγγιση ήταν διαφορετική. Άσχετα αν ένας εργαζόμενος εμφανιζόταν ως ελεύθερος συνεργάτης μιας εταιρείας, στην ουσία παρέμενε μισθωτός υπάλληλος. Γι’ αυτό έπρεπε να προστατεύεται και να έχει κατοχυρωμένα δικαιώματα.

Αυτό που έκανε ο νόμος Χατζηδάκη ήταν να αναγνωρίσει το καθεστώς των ελεύθερων συνεργατών. Και προφανώς το έκανε σε συνεννόηση με τις εταιρείες. Ήταν λοιπόν θέμα χρόνου να σπεύσει η efood να επωφεληθεί. Αυτό που κανείς δεν περίμενε ήταν να αντιδράσουν σε τέτοιο βαθμό τα κοινωνικά δίκτυα και να προκαλέσουν τέτοιας τάξης ζημιά στην εταιρεία.

Πανικόβλητος τώρα ο Κ. Χατζηδάκης προσπαθεί να κάνει το άσπρο μαύρο.

Περιφέρει άσχετες διατάξεις του νόμου, για να μας δείξει πόσο ενδιαφέρεται για τους κούριερ. Υποστηρίζει και ότι η μεταβολή της σχέσης εργασίας ήταν ωφέλιμη και επιθυμητή από τους εργαζόμενους – και ας ήταν εκβιαστική. Και ξύπνησε την Επιθεώρηση Εργασίας από τον βαθύ της ύπνο για να κάνει ελέγχους για τα μάτια του κόσμου.

Τίποτα όμως δεν βοηθάει. Ο κόσμος καταλαβαίνει τι κάνει αυτή η κυβέρνηση και για λογαριασμό ποιων. Εξ ου και ο πανικός.

*Το editorial της ΑΥΓΗΣ την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com