Κόκκαλης: «Ηθικός αυτουργός ο πρωθυπουργός για την επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα»

0

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και στον ίδιο τον πρωθυπουργό ασκεί ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης με αφορμή τα όσα προέκυψαν με την γνωστή εταιρεία στο χώρο της διανομής φαγητού «e-food» και την προσπάθειά της να μετατρέψει εργαζόμενους με εξαρτημένη σχέση εργασίας σε ελεύθερους επαγγελματίες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Όπως σημειώνει ο Λαρισαίος πολιτικός, «παρά το γεγονός ότι η «e-food», εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επιχειρεί να διασκεδάσει τις δυσμενείς εντυπώσεις, που οδήγησε η επικοινωνία της με διανομείς, με την οποία τους έθετε προ της ανεργίας, αφήνοντας τους ως μοναδική εναλλακτική να αποδεχθούν οι διανομείς να εργάζονται ως ελεύθεροι επαγγελματίες , εντούτοις το βαθύ πολιτικό και εργασιακό ζήτημα που ανέκυψε παραμένει.

Θέτει τους εργαζομένους διανομείς και εν δυνάμει κι άλλες εργασιακές κατηγορίες, που καθημερινά βρίσκονται σε επικίνδυνες εργασιακές συνθήκες, πέραν της προσωπικής ανασφάλειας λόγω της φύσεως της εργασίας τους, και σε εργασιακή ανασφάλεια. Διότι, η εργασιακή απασχόληση με σύμβαση ανεξάρτητων υπηρεσιών ή έργου (freelancer), δεν είναι στην ουσία εναλλακτική μορφή εργασιακής σχέσης, αλλά έμμεσος εξαναγκασμός σε πολύωρη εργασία χωρίς ωράριο, καθώς η αμοιβή θα καταβάλλεται ανά παραγγελία και ανάλογα με τις χιλιομετρικές αποστάσεις. Τούτο αποτελεί έναν εργασιακό μεσαίωνα που εκμεταλλεύεται την ανάγκη για εργασία των ανθρώπων, καταπατώντας κάθε εργασιακό δικαίωμα, στο ωράριο, στην ασφάλεια εργασίας, στην τήρηση των κανόνων ασφαλείας, στον σεβασμό στην ξεκούραση και στα ρεπό. Βέβαια, η ίδια η Κυβέρνηση έδωσε με τα νέα εργασιακά δεδομένα τα εργαλεία στους εργοδότες, ώστε να απασχολούν εργαζομένους χωρίς την ομπρέλα της εργατικής νομοθεσίας υπέρ των δικαιωμάτων των εργαζομένων».

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com