Με τολμηρές προτάσεις για εργασία, παιδεία, ιδιωτικό χρέος, η ομιλία Τσίπρα στη ΔΕΘ

0

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλά σήμερα στις 19.30 το απόγευμα στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, της Θεσσαλονίκης

Σαφές μήνυμα πολιτικής διεξόδου προς τα λαϊκά στρώματα και την μεσαία τάξη που πλήττονται από την κυβερνητική πολιτική θα θελήσει να στείλει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, με την ομιλία του στην 85η Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα θα καταθέσει σειρά προτάσεων με βασικό χαρακτηριστικό τις τολμηρές αλλαγές σε προοδευτική κατεύθυνση σε εργασία, παιδεία, υγεία αλλά και την οικονομία.

Η ομιλία που θα πραγματοποιήσει ο Αλέξης Τσίπρας στις 19.30 στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης, θα είναι η κορυφαία στιγμή των σημερινών του δραστηριοτήτων. Θα προηγηθεί όμως η περιοδεία του στα περίπτερα της διεθνούς έκθεσης καθώς και συναντήσεις με την διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo και του Σωματείου Εργαζομένων στην έκθεση. Αύριο Κυριακή, σημειώνουμε, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου εφ όλης της ύλης.

Χειροπιαστή διέξοδος

Στην ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας θα επιχειρήσει να αποδώσει την συνολική εικόνα των επεξεργασιών που έχει πραγματοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ όλο το προηγούμενο διάστημα σε προγραμματικό επίπεδο. Έτσι ώστε να διαφανεί η διάστασή τους ώς ένα σύνολο εφαρμόσιμης και προοδευτικής πολιτικής πρότασης διακυβέρνησης. Στόχος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι η εναλλακτική πρόταση που διαθέτει να αποτελέσει μια χειροποιαστή πολιτική διέξοδο από το συνεχώς διογκούμενο κλίμα απογοήτευσης αλλά και οργής που καταγράφεται εναντίον της κυβέρνησης.

Βασικά συστατικά της αναμένεται να είναι η απαρίθμηση συγκεκριμένων μέτρων ενάντια στις κοινωνικές ανισότητες που συνεχώς διευρύνει η κυβερνητική πολιτική.

Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Σημαντική θέση στα όσα θα εξαγγείλει ο Αλέξης Τσίπρας στο Βελλίδειο θα έχει η – ήδη διατυπωμένη – πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τους εργαζόμενους, με προμετωπίδα την αύξηση του κατώτερου μισθού στα 800 ευρώ, με την ταυτόχρονη εφαρμογή του 35ωρου εργασίας. Θέση στον αντίποδα των όσων προβλέπει το πρόσφατα ψηφισμένο νομοσχέδιο του Κ. Χατζηδάκη για τα εργασιακά.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως αναμένονται και οι θέσεις που θα διατυπώσει ο Αλέξης Τσίπρας για τον χώρο της Παιδείας, αφού υπάρχει έντονη φημολογία ότι θα καταθέσει τολμηρές προτάσεις ιδίως για το ζήτημα της πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η αξιωματική αντιπολίτευση «ποντάρει» ιδιαίτερα στις θέσεις που θα κατατεθούν από τον Αλέξη Τσίπρα για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Στο επίκεντρο της πολιτικής πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται η αντιλήψη της ανάγκης για διαγραφή μέρους των οφειλών η οποία πιθανότατα θα διατυπωθεί με συγκεκριμένους όρους από τον Αλέξη Τσίπρα.

Επίσης ο Αλέξης Τσίπρας, θα αναφερθεί εκτενώς στο ζήτημα της πανδημίας, με βασικό κορμό των προτάσεων του την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Αυτό θα συμβεί μέσω της αύξησης των κονδυλίων για την υγεία αλλά και τις προσλήψεις γιατρών και υγειονομικών.

Τέλος από την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θα λείψουν οι αιχμές για πολιτικά ζητήματα της επικαιρότητας, με κύριο αποδέκτη τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

*Ρεπορτάζ του Γεράσιμου Λιβιτσάνου στο news247.gr

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com