Καουμποϊλίκια

0

Και μπορεί οι επιτελείς του Μητσοτάκη να μην καταλαβαίνουν, αλλά ο κόσμος βλέπει τη γελοιότητα και αποκαρδιώνεται ακόμα περισσότερο

Η σκηνή όπου ένας έφιππος αγρότης κάλπασε προς τον Μητσοτάκη για να τον αποθεώσει ξεχείλιζε από αυθορμητισμό. Αυτά είναι κόλπα ζόρικα που κάνουν οι επικοινωνιολόγοι στην Αμερική. Και ο πρωθυπουργός μας τα εισάγει στην Ελλάδα πληρώνοντας τα μαλλιά της κεφαλής μας σε αμοιβές εξειδικευμένων συμβούλων.

Αρκεί να του πάει καλά. Διότι, όταν η δυσαρέσκεια για το πρόσωπό του έχει αυξηθεί 11 μονάδες σε πέντε μήνες, όταν κάθε προσπάθεια να πετάξει από πάνω του τις φωτιές έχει ναυαγήσει και όταν δεν υπάρχει μαθητής, φοιτητής ή γενικότερα νέος άνθρωπος που να μην είναι έξαλλος με την κυβέρνηση, αυτά τα σκηνοθετημένα καουμποϊλίκια το αντίθετο αποτέλεσμα φέρνουν.

Και μπορεί οι επιτελείς του να μην καταλαβαίνουν, αλλά ο κόσμος βλέπει τη γελοιότητα και αποκαρδιώνεται ακόμα περισσότερο.

Ακόμα χειρότερα όταν, λίγες μέρες μετά τη ΔΕΘ, ο κόσμος καταλαβαίνει τον βαθμό της εξαπάτησης που επιχειρήθηκε εις βάρος του. Τρεις θηριώδεις χάρες στους έχοντες, η μείωση της φορολογίας στις μεγάλες επιχειρήσεις, η κατάργηση του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ στις μεγάλες ακίνητες περιουσίες και το αφορολόγητο στις γονικές παροχές μέχρι 800.00 ευρώ εξαγγέλθηκαν ως μέτρα κοινωνικής ευαισθησίας.

Η επιδότηση στους λογαριασμούς του ρεύματος θα είναι περίπου 9 ευρώ. Και τα 1.200 για τους νέους εργαζόμενους είναι 100 τον μήνα για ένα εξάμηνο, ένα παλιό πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που βαφτίστηκε «εθνικό σχέδιο».

Αλλά ο πρωθυπουργός ισχυρίζεται ότι όλοι τρέχουν έφιπποι να τον συγχαρούν. Πειστικό ακούγεται.

*Το editorial της ΑΥΓΗΣ την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com