Άννα Βαγενά: «Σωθήκαμε: Ο Μητσοτάκης φτηναίνει 9 ευρώ το ρεύμα»

0

Η επιδότηση στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ θα είναι της τάξης των 9 ευρώ το μήνα, τη στιγμή που έρχονται αυξήσεις στο ρεύμα της τάξης του 50%, τη στιγμή που η κυβέρνησή του μόλις ξεπούλησε το 49% των μετοχών του ΔΕΔΔΗΕ σε τιμή μικρότερη των εσόδων τριών ετών, που μόλις δηλαδή διέπραξε ένα έγκλημα κατά του δημοσίου συμφέροντος.

Κοροϊδία, εμπαιγμός, παραπλάνηση, εξαπάτηση. Αυτές είναι οι λέξεις που περιγράφουν τα μέτρα που εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ. Αφού ακούσαμε το εντυπωσιακό νούμερο των μέτρων στήριξης ύψους περίπου 3,5 δισ. ευρώ, άρχισε η προσγείωση στην πολύ πιο ταπεινή πραγματικότητα, αφού όπως προκύπτει τελικά τα νέα μέτρα αφορούν μόνο 404 εκατ. ευρώ.

Όσο για τα περί επιδότησης 1.200 ευρώ σε νέους 18 – 29 ετών για την αντιμετώπιση της ανεργίας, αυτό που τελικά αποδείχτηκε είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγγειλε ένα υπάρχον πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, που προβλέπει επιδότηση για έξι μήνες 100 ευρώ στην επιχείρηση και 100 ευρώ στον εργαζόμενο και το παρουσίασε σκόπιμα ως μία «ενίσχυση που ανέρχεται σε 1.200 ευρώ για τους πρώτους έξι μήνες πλήρους απασχόλησης», ώστε να νομίζουν οι πολίτες ότι τόσος θα είναι ο μηνιαίος μισθός. Αυτή την «ενίσχυση» ανακοίνωσε θριαμβευτικά ο ηθικός αυτουργός της θέσπισης των απλήρωτων υπερωριών και της κατάργησης του 8ώρου.

Με λίγα λόγια, ο κ. Μητσοτάκης δεν εξήγγειλε καμία ουσιαστική παρέμβαση για την κοινωνική και οικονομική ανάταξη, εκτός από μέτρα που ήδη εφαρμόζει και έχουν αποτύχει ή κάποια ελάχιστα νέα μέτρα που ως επί το πλείστον θα ευνοήσουν τους λίγους και τα υψηλότερα εισοδήματα.

Φαίνεται ότι περνά τους πολίτες για ηλίθιους, λέγοντας ότι θα αντιμετωπίσει το ακραίο κύμα ανατιμήσεων που έρχεται με 150 εκατ. ευρώ, αντί να τολμήσει να προχωρήσει σε στοχευμένες φοροελαφρύνσεις, που να ευνοούν τη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών, όπως το τέλος επιτηδεύματος και ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα, αλλά και σε άμεσες παρεμβάσεις για να σπάσουν τα καρτέλ που οργιάζουν και σε μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ, ώστε να ακολουθήσουν αναγκαστικά και οι άλλοι πάροχοι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα αντιπαραθέσει ένα συνολικό πρόγραμμα για την ανασυγκρότηση της κοινωνίας και της οικονομίας, που θα απευθύνεται στη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, λαμβάνοντας υπόψιν τις πραγματικές της ανάγκες.

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com