Συνεχίζεται η μάχη με τη φωτιά στα Βίλια – Κοντά σε Παλαιοχώρι και Θέα οι φλόγες – Ανυπολόγιστη η οικολογική καταστροφή

0

Ακόμη μια πολύ δύσκολη νύχτα πέρασαν οι κάτοικοι της περιοχής των Βιλίων καθώς τα δύο μεγάλα πύρινα μέτωπα που ξέσπασαν στην Αττική την Δευτέρα δεν έχουν τεθεί ακόμη υπό έλεγχο. Τεράστια είναι η οικολογική καταστροφή του δάσους στο όρος Πατέρα.

Ύστερα από την τιτάνια μάχη που δόθηκε τη νύχτα, η κατάσταση το πρωί της Τετάρτης στα Βίλια κρίνεται καλύτερη. Ωστόσο, η φωτιά βρίσκεται ανάμεσα στους οικισμούς Παλαιοχώρι και Θέα, οι κάτοικοι των οποίων έλαβαν χθες Τρίτη μήνυμα για εκκένωση.

Η φωτιά, νωρίς το πρωί, έχει «κατέβει» χαμηλά και σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ απέχει 200 με 300 μέτρα από τους οικισμούς, σε πευκόφυτες περιοχές με αρκετά σπίτια μέσα στα πεύκα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κίνδυνος επικεντρώνεται στον Προφήτη Ηλία, καθώς η φωτιά εκτείνεται σε μια πολύ μεγάλη απόσταση καθώς όλη η κορυφογραμμή του βουνού φλέγεται.

Στο δρόμο προς τον οικισμό Θέα, τα πυροσβεστικά δεν μπορούν να ανέβουν στο βουνό για να επιχειρήσουν καθώς η περιοχή είναι δύσβατη.

Χάρη στις επίγειες αλλά και τις εναέριες δυνάμεις που επιχειρούσαν ασταμάτητα χθες, η φωτιά έχει απομακρυνθεί από τον οικισμό στα Βίλια και καίει στην κορυφογραμμή. Λόγω του ανάγλυφου της περιοχής, η μόνη ελπίδα είναι τώρα η φωτιά να κινηθεί πιο χαμηλά, ώστε τα εναέρια μέσα, που ήδη σηκώθηκαν για να ριχθούν στη μάχη, να μπορέσουν να κάνουν ρίψεις.

ΠΗΓΗ: documentonews.gr

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com