Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο: Κάθε μετάλλιο και μια μαχαιριά στην Πολιτεία

0

Μόνο λόγια παρηγοριάς στον άρρωστο είχε να προσφέρει ο Αυγενάκης στις σοκαριστικές αποκαλύψεις του αθλητή της άρσης βαρών Θοδωρή Ιακωβίδη

Ρεσιτάλ υποκρισίας και κυβερνητικής αμηχανίας ακολούθησε τη σοκαριστική εξομολόγηση του Θοδωρή Ιακωβίδη, μοναδικού εκπροσώπου της χώρας μας στην άρση βαρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Την ώρα που η μαρτυρία του αθλητή συγκλόνιζε το πανελλήνιο και προκαλούσε γενικευμένη δυσαρέσκεια κατά της Πολιτείας, ο υφυπουργός Αθλητισμού περιοριζόταν στο να δηλώσει πως προσπαθεί να… πείσει τον αθλητή να μην εγκαταλείψει την άρση βαρών. Βέβαια, χρειάστηκαν τα δάκρυα του Ιακωβίδη για να… συγκινηθεί ο υφυπουργός, αλλά ο αρσιβαρίστας δεν ήταν ο μόνος ούτε ο… πρώτος που αποκάλυψε πως ο δρόμος προς το Τόκιο ήταν επώδυνος και μοναχικός.

Στις 21 Απριλίου 2021 ο έμπειρος προπονητής του «χρυσού» Μίλτου Τεντόγλου, ο Γιώργος Πομάσκι, περιέγραφε γλαφυρότατα την κατάσταση που βίωναν ο ίδιος και ο αθλητής του. «Φέτος δεν έχει έρθει ένας να μου δώσει μια… καραμέλα για να γίνει καλύτερος ο Μίλτος. Είμαστε πέντε άτομα και μένουμε σε πέντε σπίτια στην Καλαμάτα. Περιμένω τα λεφτά για να πληρώσουμε μεθαύριο. Η προετοιμασία τελειώνει. Αυτή είναι η ολυμπιακή προετοιμασία». Ο Λ. Αυγενάκης δεν τον άκουσε…

Ο Μίλτος Τεντόγλου, χθες, έγραψε ιστορία… Στις 9 Μαρτίου, επιστρέφοντας με το χρυσό του κλειστού στο στήθος, δήλωνε: «Όλα ήταν εναντίον μας, η Πολιτεία ήταν εναντίον μας, άπαντες απέναντί μας. Δεν έχουμε κανέναν δίπλα μας, γι’ αυτό και εγώ έχω μάθει να μην τους υπολογίζω. Μόνοι μας είμαστε και κάνουμε ό,τι μπορούμε». Ο Λ. Αυγενάκης και πάλι δεν… άκουσε.

Πριν από λίγες ημέρες ήρθαν οι δηλώσεις του χρυσού ολυμπιονίκη στην κωπηλασία Στέφανου Ντούσκου: «Από την Πολιτεία δεν είχα καμία στήριξη, μόνο από το σωματείο μου και την οικογένειά μου» είπε χαρακτηριστικά. Ο υφυπουργός και πάλι δεν άκουσε κάτι…

Την ώρα που ο Αυγενάκης προσπαθεί να διώξει από πάνω του την ευθύνη και να τη μεταφέρει στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και στις ομοσπονδίες, οι ίδιοι οι αθλητές και οι αθλήτριες ζητούν στήριξη και απαντήσεις.

Όταν ο Πύρρος ξαναθυμήθηκε τον Ιακωβίδη

Ήταν Ιούνιος του 2020 όταν η Πρωτοβουλία Διάσωσης της Άρσης Βαρών παραχωρούσε συνέντευξη Τύπου για να… σταματήσει τον κατήφορο της ομοσπονδίας, όπου πρόεδρος ήταν ο Πύρρος Δήμας. Την πρωτοβουλία αποτελούσαν ολυμπιονίκες όπως οι Σαμπάνης, Τζελίλης, Λεωνίδης, Μήτρου και Σπύρου και, μεταξύ άλλων, είχαν θέσει το ερώτημα εάν η ΕΟΑΒ πληρώνει τα χρήματα για τα ταξίδια του Δήμα στις ΗΠΑ.

Μετά το δημόσιο ξέσπασμα του Ιακωβίδη, ο Δήμας – ο οποίος βρίσκεται στο Τόκιο για λογαριασμό της ομάδας των ΗΠΑ – ζήτησε «συγγνώμη» τονίζοντας πως αναλαμβάνει τις ευθύνες του…

Ξέχασε, ωστόσο, να σημειώσει πως, με τον ίδιο στην προεδρία της ΕΟΑΒ, απολύθηκε με email ο Βαλέριος Λεωνίδης και οι αθλητές βρέθηκαν εκτός εγκαταστάσεων του Αγίου Κοσμά. Ο εικοσιεξάχρονος, τότε, Θοδωρής Ιακωβίδης, από τον οποίο σήμερα ο Δήμας ζητάει συγγνώμη, είχε αποκαλύψει πως «μας πέταξαν έξω από τις εγκαταστάσεις πραξικοπηματικά. Τι να σας πω; Ότι τρώγαμε από τα συσσίτια της ενορίας στην Καλλιθέα;».

*Ρεπορτάζ της Αλέκας Ζουμή στην έντυπη ΑΥΓΗ

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com