Σιγά μην κάνει πίσω

0

Ήδη τα κολέγια βομβαρδίζουν τους απόφοιτους Λυκείου με διαφημιστικά μηνύματα. Αυτή ακριβώς είναι η στιγμή που περίμεναν

Ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη δήλωσε στη Βουλή ο Μητσοτάκης, για την αδιανόητη κυβερνητική πρακτική που άφησε φέτος, εν μέσω πανδημίας, 30.000 παιδιά έξω από τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Παραδέχτηκε δηλαδή ότι αυτό που έκανε η κυβέρνηση και η υπουργός Παιδείας έχει ξεσηκώσει την κατακραυγή της κοινωνίας. Αλλά ο ίδιος είναι αποφασισμένος να επιμείνει.

Προφανώς και θα επιμείνει. Γιατί αυτό που κάνει είναι ακριβώς αυτό που έχει συνεννοηθεί με τους ιδιοκτήτες των κολεγίων. Ήδη τα κολέγια βομβαρδίζουν τους απόφοιτους Λυκείου με διαφημιστικά μηνύματα. Αυτή ακριβώς είναι η στιγμή που περίμεναν. Σιγά μην κάνει πίσω ο Κ. Μητσοτάκης.

Είμαστε μόνο στην αρχή. Σε λίγο καιρό η κυβέρνηση, από ενδιαφέρον για τα παιδιά που μένουν εκτός πανεπιστημίων αλλά δεν έχουν χρήματα να πάνε στα κολέγια, θα προχωρήσει στην κρατική χρηματοδότηση των κολεγίων. Και αυτό θα γίνει μέσω ενός κουπονιού που θα λαμβάνει κάθε τελειόφοιτος Λυκείου και το οποίο θα εξαργυρώνει σε όποιο ίδρυμα γραφτεί, δημόσιο (αν καταφέρει να περάσει από τους κόφτες) ή ιδιωτικό. Εννοείται ότι το ποσό που θα καταλήξει στα ιδιωτικά κολέγια θα λείψει από τα δημόσια πανεπιστήμια, τα οποία όμως θα είναι ελεύθερα να βάλουν δίδακτρα. Για την ομαλή έκβαση του σχεδίου θα φροντίσει και ο Χρυσοχοΐδης, που έχει εγκατασταθεί στα ΑΕΙ διά νόμου.

Νομίζετε λοιπόν ότι μπροστά σε τέτοια μπίζνα θα φοβηθεί ο Μητσοτάκης το πολιτικό κόστος; Πολύ αφελείς είστε.

*Το editorial της ΑΥΓΗΣ την Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com