Η οσκαρική «Υποσχόμενη Νέα Γυναίκα» στον θερινό

0

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας, από τη Δευτέρα 5 Ιουλίου έως το Σάββατο 10 Ιουλίου στις 22.00, προβάλει το φεμινιστικό θρίλερ εκδίκησης, «Υποσχόμενη Νέα Γυναίκα» στον θερινό κινηματογράφο «Μπαρμπής Βοζαλής» στον Μύλο του Παππά.

Η Κέισι Τόμας είναι μια γυναίκα που κάποτε ήταν μια πολύ υποσχόμενη φοιτήτρια ιατρικής, αλλά άφησε τη σχολή κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες.

Σήμερα ζει μια διπλή ζωή, καθώς για να διορθώσει μια μεγάλη αδικία του παρελθόντος εμφανίζεται τα βράδια σε μπαρ σε κατάσταση υποτιθέμενης μέθης, για να δει ποιοι άνδρες φέρονται ως κύριοι και ποιοι θέλουν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση.

Μια αναπάντεχη συνάντηση θα της δώσει την ευκαιρία να διορθώσει ό,τι δεν πήγε καλά στο παρελθόν.

Πρόκειται για την πρώτη σκηνοθετική απόπειρα της ηθοποιού Έμεραλντ Φενέλ («Άννα Καρένινα», «Το Κορίτσι από τη Δανία», «The Crown»).

Μια ιδιαίτερη δημιουργία, η οποία κέρδισε Oscar καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου και ήταν επίσης υποψήφια για Oscar Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Μοντάζ και Α΄ Γυναικείου Ρόλου για τη θαυμάσια ερμηνεία της Μάλιγκαν.

Η «Υποσχόμενη Νέα Γυναίκα» αποτυπώνει τις στερεοτυπικές νοοτροπίες γύρω από τον βιασμό, χωρίς να γίνεται σεξιστική ή διδακτική, έχει πλοκή, μια εξαιρετική πρωταγωνιστική ερμηνεία και απλά είναι μία από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς.


Κοινωνικό Θρίλερ 2020 | Έγχρ. | Διάρκεια: 113΄

Αμερικάνικη ταινία, σκηνοθεσία Έμεραλντ Φένελ, με τους: Κάρεϊ Μάλιγκαν, Μπο Μπέρνχαμ, Άλισον Μπρι, Μπο Μπάρνμαν, Τζένιφερ Κούλιτζ.

Γενική είσοδος 4 ευρώ.

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com