Δημ. Τζανακόπουλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει μαζικό, λαϊκό, δημοκρατικό, αριστερό, συμμετοχικό κόμμα

0

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ από το βήμα της Προγραμματικής Συνδιάσκεψης κατηγόρησε τη ΝΔ πως αξιοποιεί την πανδημία για να επιβάλει ταξικό και αυταρχικό καθεστώς

Κάλεσμα ώστε να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ «κόμμα των μελών του, ένα κόμμα που θα κινητοποιεί, θα παρεμβαίνει και θα δίνει εναλλακτικές λύσεις στα μεγάλα προβλήματα» απηύθυνε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την ομιλία του στην Πανελλαδική Προγραμματική Συνδιάσκεψη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Κατράκειο θέατρο στη Νίκαια, προσθέτοντας ότι πρέπει να προχωρήσει η διεύρυνση του κόμματος με στόχο την αντιστοιχία της πολιτικής επιρροής του ΣΥΡΙΖΑ με την οργανωτική του δύναμη.

«Να κάνουμε ένα μαζικό, λαϊκό, δημοκρατικό, αριστερό, συμμετοχικό κόμμα», κάλεσε ο Δ. Τζανακόπουλος, ενόψει και του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος κατά την πρώτη μαζική διαδικασία του ΣΥΡΙΖΑ στην εποχή της Προοδευτικής Συμμαχίας, και της πανδημίας τόνισε ότι είναι «επιτακτική η ανάγκη διαμόρφωσης μιας προοδευτικής πλειοψηφίας για την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας. Τη δημιουργία μιας ισχυρής πολιτικής δύναμης, όχι μόνο αμφισβήτησης αλλά και εναλλακτικής πρότασης».

Επιπλέον, ο Δ. Τζανακόπουλος έκανε λόγο για ένα «κρουστικό, μαχητικό, εναλλακτικό πρόγραμμα διακυβέρνησης», το οποίο θα προστατεύει την εργασία, θα προβλέπει ρυθμίσεις για το ιδιωτικό χρέους, «ώστε να αναπνεύσουν οι μικρές επιχειρήσεις» θα περιορίσει τις κοινωνικές ανισότητες, «ένα δίκαιο πρόγραμμα για την ψηφιακή εποχή και την πράσινη μετάβαση».

Επίθεση προς τη ΝΔ

Παράλληλα, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε επίθεση προς την κυβέρνηση τονίζοντας ότι η Νέα Δημοκρατία αξιοποιεί την κρίση του κορωνοϊού ώστε να επιβάλει ένα ταξικό και αυταρχικό καθεστώς κυριαρχίας.

Ακόμη, τόνισε ότι η ΝΔ έχει αποτύχει στη διαχείριση της πανδημίας, κατηγορώντας τη ότι επιμένει να μην ενισχύει το ΕΣΥ.

«Επιλέγει να διχάσει την κοινωνία, να επιβάλει συνθήκη μονοκρατορίας και ολοκληρωτισμού στην ενημέρωση και ιεραρχεί το ιδιωτικό πάνω από το δημόσιο συμφέρον» τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος προσθέτοντας ότι η ΝΔ «κινητοποιεί το σύνολο του οπλοστασίου της σκληρής δεξιάς».

«Εθνικισμός ρατσισμός, ομοφοβία, σεξισμός αστυνομικός αυταρχισμός τα ιδεολογικά όπλα της ΝΔ που χρησιμοποιεί για να καλύψει τις αποτυχίες της» επεσήμανε ο Δ. Τζανακόπουλος.

Οι διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ

Τέλος, αναφερόμενος στις διεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ το προηγούμενο διάστημα, εν μέσω πανδημίας ανέφερε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «διπλασίασε τα μέλη του, αύξησε τις οργανωμένες δυνάμεις του σε όλη τη χώρα, ολοκλήρωσε 67 νομαρχιακές διασκέψεις διαδικτυακά», προσθέτοντας ότι στις διαδικτυακές διασκέψεις πήραν μέρος 17.000 αντιπρόσωποι από όλη την Ελλάδα.

ΠΗΓΗ: avgi.gr

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com