Άννα Βαγενά: «Μπάχαλο με τα νέα μέτρα για την πανδημία που διχάζουν»

0

Για μία ακόμα φορά, η κυβέρνηση επιχειρεί να φορτώσει την ευθύνη για τη δική της αποτυχία σε σχέση με τη διαχείριση της πανδημίας και, εν προκειμένω, την πορεία των εμβολιασμών στους πολίτες. Βρισκόμαστε σχεδόν στα μισά της τουριστικής περιόδου και, ενώ ο πρωθυπουργός υποσχόταν ότι έως τις αρχές Ιουνίου θα έχει εμβολιαστεί το 70% των πολιτών και έστελνε μήνυμα προς τους τουρίστες ότι «η Ελλάδα υποδέχεται το καλοκαίρι θωρακισμένη με την ασπίδα του εμβολιασμού», αυτή τη στιγμή το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων δεν φτάνει ούτε το 40%.

Όλοι πλέον ξέρουν ότι τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν σε ΜΜΕ για την καμπάνια ενημέρωσης, υποτίθεται, των πολιτών για την πανδημία, στην πραγματικότητα ήταν το αντίτιμο για την αποσιώπηση των αστοχιών, των λαθών και των καταχρηστικών πρακτικών της κυβέρνησης. Η νέα δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία Prorata για το Kontra Channel και που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη 1/07/21 αποτυπώνει σε νούμερα την αμείλικτη πραγματικότητα: Το 39% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι δεν προτίθενται να εμβολιαστούν, ενώ το 37% βλέπει την κυβέρνηση πιο αρνητικά από πριν.

Τα νούμερα αυτά είναι αποτέλεσμα της απουσίας πραγματικής ενημέρωσης των πολιτών σε σχέση με την αξιοπιστία και την ασφάλεια των εμβολίων, που φυσικά σε συνδυασμό με την κακοδιαχείριση σε σχέση με το εμβόλιο Astrazeneca, που τη μία ήταν η μόνη διαθέσιμη επιλογή για τους 30-39 ετών και την επομένη ήταν ακατάλληλο για τους κάτω των 60, ενίσχυσε την έλλειψη εμπιστοσύνης των πολιτών προς την κυβέρνηση και τις αποφάσεις της σε σχέση με την υγεία τους.

Επομένως, οι ευθύνες που βαραίνουν την κυβέρνηση για το ότι δεν κατάφερε να πείσει τον κόσμο για την αναγκαιότητα της δημιουργίας τείχους ανοσίας είναι τεράστιες. Τι κάνει, λοιπόν, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη όταν βρίσκεται αντιμέτωπη με τα δικά της λάθη; Ως συνήθως, «βγάζει την ουρά της απ’ έξω» και σπέρνει διχόνοια και ενοχή. Διχάζει τους πολίτες δημιουργώντας μία κοινωνία δύο ταχυτήτων, με προνόμια μόνο για εμβολιασμένους και αντιφατικά μέτρα, με εκβιασμούς και απειλές κατά καταστηματαρχών και με μηνύματα εφησυχασμού, όπως ότι οι πολίτες μπορούν να πετάξουν τις μάσκες, την ώρα που οι επιστήμονες προειδοποιούν για ραγδαία εξάπλωση της μετάλλαξης «Δέλτα».

Ο δε υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης βγαίνει προχτές και δηλώνει, απευθυνόμενος προς τους ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης που αντιδρούν για τον διαχωρισμό των χωρών τους, ότι «δεν υπάρχουν λεφτά, αν έρθει η πανδημία τον χειμώνα, τελειώσαμε», ενώ την επομένη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης καθησυχάζει τον κόσμο και την αγορά, διαβεβαιώνοντας ότι τα δημόσια ταμεία αντέχουν και ότι όλα τα υπόλοιπα συνιστούν κινδυνολογία. Πρόκειται για δύο κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης, από τους κατεξοχήν αρμόδιους υπουργούς σε σχέση με την οικονομία της χώρας. Ας αποφασίσουν, τέλος πάντων, τι ισχύει, γιατί ο κόσμος έχει ζαλιστεί από τις αλλεπάλληλες αντιφατικές πληροφορίες και κυρίως έχει κουραστεί πάρα, μα πάρα πολύ.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, μετά και από την τελευταία χυδαία προσπάθεια εξαγοράς των νέων με πρόσχημα το εμβόλιο, έχει πλέον απομείνει χωρίς σχέδιο για την αύξηση του ποσοστού των εμβολιασμών. Πετάει, λοιπόν, τώρα «το μπαλάκι» στους καταστηματάρχες και δημιουργεί πολίτες δύο ταχυτήτων, την ίδια ώρα που δεν έχει καν μεριμνήσει για τον εμβολιασμό των συμπολιτών μας με κινητικά προβλήματα, την ίδια ώρα που ενάμιση και πλέον χρόνο από την αρχή της πανδημίας δεν έχει προχωρήσει στην ενίσχυση της πρωτοβάθμιας υγείας, την ίδια ώρα που προωθεί την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του ΕΣΥ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική-Συμμαχία απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να αγνοήσουν την επιλογή του διχασμού την οποία επιχειρεί να μεθοδεύσει η κυβέρνηση της Δεξιάς και, προτάσσοντας την προστασία της ίδιας τους της ζωής, να συμβάλουν με τον εμβολιασμό τους στο χτίσιμο του τείχους ανοσίας της ελληνικής κοινωνίας, ανεξάρτητα από εξευτελιστικά δωράκια και προνόμια.

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com