Κ. Νοτοπούλου – Α. Αυλωνίτης: Καλό μήνα με ακυρώσεις; Χρειάζονται τολμηρά μέτρα στήριξης

0

«Η εντατικοποίηση των εμβολιασμών, η υγειονομική θωράκιση των τουριστικών περιοχών και τα τολμηρά μέτρα στήριξης επιχειρηματιών και εργαζομένων στον τουρισμό αποτελούν το τρίπτυχο διάσωσης του ελληνικού τουρισμού», επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους η Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Κ. Νοτοπούλου, και ο αν. Τομεάρχης, Α. Αυλωνίτης

Σε ανακοίνωση προχώρησαν η Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Κ. Νοτοπούλου και ο αν. Τομεάρχης, Α. Αυλωνίτης, σχετικά με την ακύρωση πτήσεων από την Βρετανία προς την Ελλάδα.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

Οι κρατήσεις παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα ενώ οι ακυρώσεις πτήσεων από την Βρετανία προς την Ελλάδα που ανακοίνωσε η TUI Ηνωμένου Βασιλείου εντείνει την αγωνία και την αβεβαιότητα στον τουριστικό κλάδο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, ακυρώνονται μέχρι τις 21 Ιουλίου οι  πτήσεις της προς Χαλκιδική, Κεφαλονιά, Πρέβεζα, Σάμο, Σαντορίνη, Σκιάθο, Θάσο και Κρήτη (Χανιά).

Με την αβεβαιότητα για την εξέλιξη της πανδημίας, κάθε ημέρα που περνά, βαθαίνει την οικονομική αιμορραγία επαγγελματιών και εργαζομένων τουρισμού και της εστίασης.

Η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεχίσει να παραμένει θεατής.

Να θωρακίσει άμεσα τη χώρα με όσα μέτρα υγειονομικής προστασίας είναι απαραίτητα για να μην ρισκάρουμε ένα πρόωρο κλείσιμο που θα είναι καταστροφικό. Με συνταγογράφηση των τεστ, με εκτεταμένο testing στους προορισμούς, αξιόπιστη ιχνηλάτηση και αποτελεσματικούς ελέγχους στις πύλες εισόδου.

Να επεκτείνει και να ενισχύσει ουσιαστικά τα μέτρα στήριξης αξιοποιώντας όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία. Και να ενεργοποιήσει επιτέλους κονδύλια άνω των 700εκ€ για τον εσωτερικό τουρισμό.

Η εντατικοποίηση των εμβολιασμών, η υγειονομική θωράκιση των τουριστικών περιοχών και τα τολμηρά μέτρα στήριξης επιχειρηματιών και εργαζομένων στον τουρισμό αποτελούν το τρίπτυχο διάσωσης του ελληνικού τουρισμού.

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com