«Ο σεισμός μέσα στην πανδημία όπως τον ζήσαμε εμείς!»

0

Συλλογή μαρτυριών από το Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων και τα Γ.Α.Κ. Λάρισας

Συνεχίζεται η συλλογή μαρτυριών για το πρόγραμμα «Ο σεισμός μέσα στην πανδημία όπως τον ζήσαμε εμείς!», από το Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων και τα Γ.Α.Κ. Λάρισας. Πολύ θετική και η ανταπόκριση των σχολείων!

Μεγάλο υπήρξε το ενδιαφέρον των σχολείων της πόλης σχετικά με το ερευνητικό πρόγραμμα καταγραφής μαρτυριών για τον σεισμό του Μαρτίου 2021. Μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων κατέγραψαν με τον δικό τους τρόπο το πως βιώθηκε ο σεισμός μέσα στις σχολικές τάξεις, εν μέσω της πανδημίας.

Το Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων και τα Γενικά Αρχεία του Κράτους απευθύνουν “ανοιχτό κάλεσμα” σε όσους και όσες επιθυμούν να μοιραστούν την προσωπική τους ιστορία από την εμπειρία των πρόσφατων σεισμών. Παράλληλα είναι πολύτιμες οι μαρτυρίες (γραπτές και προφορικές) των ανθρώπων που βίωσαν τους σεισμούς του 1941, αλλά και τους σεισμούς των δεκαετιών 1950 και 1960 στην πόλη μας.

Ο σκοπός του εγχειρήματος είναι η δημιουργία ενός ευρύτερου αρχείου μαρτυριών για τους ιστορικούς του μέλλοντος, το οποίο θα διατηρηθεί στα Γ.Α.Κ. Λάρισας. Παράλληλα το εγχείρημα αποσκοπεί στον αναστοχασμό και την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας, αλλά και την ανάδειξη της πολυφωνικότητας των μαρτυριών.

Με την ολοκλήρωση του ερευνητικού προγράμματος, το οποίο θα πλαισιωθεί από φωτογραφικό και άλλο αρχειακό υλικό από παλαιότερους σεισμούς, το Μουσείο και τα Γ.Α.Κ. Λάρισας προγραμματίζουν τη διοργάνωση σχετικής περιοδικής έκθεσης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν γραπτές, ηχογραφημένες ή βιντεοσκοπημένες, τις ιστορίες του σεισμού, αλλά και οτιδήποτε επιθυμούν να συναποτελέσει τμήμα του αρχείου, στη διεύθυνση: mouseiomylou@larissa.gov.gr ή στη σελίδα του Μουσείου στο Facebook: Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων.

Πληροφορίες στο τηλ. 2410 530083, Τρίτη-Παρασκευή 10:00-13:00.

Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων, Μύλος του Παππά, Γεωργιάδου 53, Λάρισα.

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com