Νίκος Βούτσης από Λάρισα: «Οι αστοχίες της κυβέρνησης πέρασαν κάτω από … το ραντάρ» (βίντεο)

0

Στη Λάρισα βρέθηκε την Πέμπτη ο βουλευτής, πρώην Πρόεδρος της Βουλής και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Βούτσης, που παραχώρησε συνέντευξη Τύπου.

Κατά τη διάρκειά της ο κ. Βούτσης επισήμανε αρχικά:

«17 μήνες έχουν περάσει από τότε που η κοινωνία μας όπως και άλλες κοινωνίες βρέθηκαν υπό επιτήρηση, υπό περιστολή δικαιωμάτων αλλά και δουλειάς.

Πρωτόγνωρα πράγματα έφερε αυτή η πανδημία. Εμείς το επισημαίναμε από την αρχή της, όταν λέγαμε ότι ο κόσμος μετά την πανδημία δεν θα είναι ο ίδιος με πριν, αλλά τώρα που άνοιξε ένα… παράθυρο αποφασίσαμε ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να κάνουμε μία αρχή για μία δια ζώσης επαφή με τον κόσμο για να συζητήσουμε την πρώτη αποτίμηση της πανδημίας.  Να συζητήσουμε για τις πληγές που αφήνει η πανδημία, αλλά και άστοχη πολιτική της κυβέρνησης, η αλλαγή νομοθεσίας σε κρίσιμα σημεία.

Πάντοτε στις ιστορικές τομές αυτό που υπάρχει μέσα στον κόσμο είναι ο φόβος, η πίεση για το καινούριο που δέχεται ο καθένας μόνος, με την οικογένειά του, σε όλους τους τομείς.  Δυστυχώς αυτό το βιώσαμε και με την προηγούμενη οικονομική κρίση ως χώρα.

Μέσα λοιπόν σε αυτή την κατάσταση αστοχίες, αδυναμίες ή και άστοχες πολιτικές της κυβέρνησης περνάνε κάτω από το… ραντάρ. Δεν είναι το πρώτο που κάποιος συζητά πόσο μάλλον όταν αυτές τις καταστάσεις υπάρχει και η προφύλαξη από ορισμένα αλλά μεγάλα ΜΜΕ που δυστυχώς αποσιώπησαν μεγάλα θέματα που δεν μπαίνουν μέσα στην ατζέντα της καθημερινής συζήτησης γιατί υπάρχει το πέπλο εξωραϊσμού προς την κυβέρνηση».

Στη συνέχεια μεταξύ άλλων επισήμανε: «Ετοιμαζόμαστε για εκλογές είτε αυτές γίνουν τον Οκτώβρη είτε σε άλλη ημερομηνία. Εμείς σαν κόμμα είμαστε υπέρ του εμβολιασμού, να φτάσουμε σε ένα μεγάλο ποσοστό εμβολιασμού, άνω του 70%

Αναφορικά με το κόμμα επισήμανε ότι υπάρχει διπλασιασμός μελών «και τώρα το μεγαλύτερο στοίχημα είναι η κοινωνική γείωση», ενώ μιλώντας για τη φθορά της κυβέρνησης επισήμανε ότι «για το ασφαλιστικό έχουμε παίξει τον ρόλο μας.  Είμαστε μια τεκμηριωμένη και αξιόπιστη αντιπολίτευση. Το επόμενο διάστημα θα βγουν όλες οι προγραμματικές θέσεις του κόμματος συνολικά».

Ο βουλευτής κ. Βασίλης Κόκκαλης μεταξύ άλλων επισήμανε ότι δημιουργείται μία κοινωνική πλειοψηφία από τις επιλογές της κυβέρνησης, όπως το εργασιακό, το νομοσχέδιο για την υγεία και αυτή την πλειοψηφία πρέπει να την εκφράσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά της η κα Άννα Βαγενά επισήμανε μεταξύ άλλων ότι είναι ανάγκη η χώρα να έχει μία προοδευτική διακυβέρνηση. Η κυβέρνηση της ΝΔ κάθε μέρα ξεπουλάει κομμάτι-κομμάτι ότι είχε κατακτηθεί.

ΠΗΓΗ: larissanet.gr

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com