Με το βραβείο Αναγνώστη τιμήθηκε η Τώνια Τζιρίτα Ζαχαράτου και οι εκδόσεις Θράκα

0

Το έγκριτο βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου/ης στην ποίηση του περιοδικού Αναγνώστη απέσπασε η Τώνια Τζιρίτα Ζαχαράτου με το βιβλίο της «Δεύτερη Νεότητα» που κυκλοφόρησε το 2020 από τις εκδόσεις με έδρα τη Λάρισα «Θράκα».

Η Τώνια Τζιρίτα Ζαχαράτου ήταν επίσης η περσυνή νικήτρια του βραβείου Θράκα του Πανθεσσαλικού Φεστιβάλ Ποίησης, για την καλύτερη 1η ανέκδοτη ποιητική συλλογή.

Με τρία συνεχόμενα έγκριτα βραβεία πρωτοεμφανιζόμενων ποιητών τα τελευταία 3 χρόνια, οι εκδόσεις Θράκα και το Φεστιβάλ της πόλης δείχνουν έμπρακτα πως συμβάλλουν πανελλαδικά στην ανάδειξη ποιοτικών νέων φωνών στην Ελληνική λογοτεχνία.

Βιογραφικό σημείωμα

Η Τώνια Τζιρίτα Ζαχαράτου γεννήθηκε στο Ηράκλειο το 1993. Σπούδασε νομικά και συγκριτική φιλολογία. Είναι υποψήφια διδακτόρισσα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ασχολείται με συγκριτικές αναγνώσεις της καβάφικης ποίησης και έργων της Ευρωπαϊκής λογοτεχνίας του 20ου αιώνα. To πρώτο της βιβλίο, «Δεύτερη νεότητα», απέσπασε το Βραβείο Πρώτης Ανέκδοτης Συλλογής των εκδόσεων Θράκα και το Βραβείο της Πρωτοεμφανιζόμενης στην Ποίηση των Λογοτεχνικών Βραβείων του Αναγνώστη για το 2020. Ποιήματα της έχουν δημοσιευτεί σε έντυπα και ηλεκτρονικά περιοδικά.

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com