ΣΤΑΣΗ – 6ο φεστιβάλ OPEN NIGHTS – Performance site-specific: «ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ»

0

Την Τετάρτη 16 Ιουνίου στη Στάση λεωφορείων Δικαστικού Μεγάρου, Μεγάλου Αλεξάνδρου Ιδέα- Performance: Ιωάννα Λιούτσια (Θεσσαλονίκη)

Στο πλαίσιο του 6ου διακαλλιτεχνικού φεστιβάλ OPEN NIGHTS που διοργανώνεται από την ομάδα χορού OFF ART – Σκηνικές Παρουσίες και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων, θα παρουσιαστεί η Performance sitespecific: «ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ».

Με στόχο το φεστιβάλ να γίνει μέρος της πόλης και η πόλη μέρος του φεστιβάλ, η δράση θα πραγματοποιηθεί αργά το απόγευμα της Τετάρτης 16 Ιουνίου, στη στάση λεωφορείων του Δικαστικού Μεγάρου, στην Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Η performance «ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ» είναι ένα έργο που ανιχνεύει τις διαφορετικές προσεγγίσεις και τις αντιμαχόμενες ιδέες και οπτικές που κατακλύζουν τις γυναίκες και στις οποίες καλούνται να ισορροπήσουν, να αντιμετωπίσουν ή και να υπερασπιστούν.

Θέτοντας βασικά ερωτήματα όπως: ποιά είμαι, πώς μαθαίνω, τί είναι αυτό που θέλω; είναι δικά μου τα θέλω μου, ποιοί μου λένε πώς να συμπεριφερθώ, η περφόρμανς θέλει να δώσει έδαφος σε μια διαλεκτική διερεύνηση της Στάσης μας απέναντι στον εαυτό μας και στον κόσμο.

Ενίοτε και της αντί – Στασής μας σ’ αυτόν.

Ιωάννα Λιούτσια

Η Ιωάννα Λιούτσια είναι απόφοιτη του τμήματος Ιστορίας – Αρχαιολογίας ΑΠΘ, του τμήματος Θεάτρου ΑΠΘ και της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής “Σύγχρονο Θέατρο Βασίλης Διαμαντόπουλος”.

Έχουν κυκλοφορήσει τρεις προσωπικές ποιητικές της συλλογές: Συνομιλίες σε Μη+ (2014), Αρρυθμίες (2016), Η Σιωπή σε δύο χώρους (2018). Άλλες performance της: η αόρατΟΙ πόλη (2020, σε πλατείες πόλεων της Β. Ελλάδας), WaterOil Trust (2019, ενάντια στην εξόρυξη υδρογονανθράκων στην Ήπειρο, Θεσσαλονίκη), Χρονοτοπία: μια περιήγηση στην ιστορία της Παλιάς Φιλοσοφικής ΑΠΘ (2019, site specific performance, Θεσσαλονίκη), Μετρώντας τα Φορέματά της (2018, εναρκτήρια εκδήλωση Φεστιβάλ Ανοιχτή Σκηνή Δ. Θεσσαλονίκης, πεζόδρομος Αγίας Σοφίας), Silencio (Exhibition Stille Berlin 2017, Kapani Project 2017, Venice International Experimental Art Festival 2016), The Book of Blood: The Human Writes, σε συνεργασία με τους Leibniz Live Art Company (2015, 50ά Δημήτρια, Θεσσαλονίκη), ΑΝΑΣΑ / ΜΠΕΚΕΤ (2015, Black Box, Θεσσαλονίκη).

Μάθετε περισσότερα για το φεστιβάλ και τις δράσεις σε όλη την πόλη εδώ: https://www.facebook.com/Open.Nights.Off.Art

*Σε όλους τους χώρους δράσεων του ΟPEN NIGHTS λαμβάνονται όλα τα μέτρα προστασίας κατά του Covid, όπως ορίζονται από τις αρμόδιες αρχές.

#OpenNightsFestival #Στασις

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com