Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση: Κάλεσμα στην απεργία της Τετάρτης 16 Ιούνη

0

Είναι σαφές ότι το νομοθετικό έκτρωμα που έφερε στη βουλή η κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν επιδέχεται καμίας βελτίωσης. Είναι ένα νομοσχέδιο που πλήττει βάναυσα την κοινωνική πλειοψηφία. Πλήττει όλους τους εργαζόμενους και του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα.

Είναι απάνθρωπο, κλέβει το μισθό των εργαζομένων, κλέβει τον ελεύθερο χρόνο τους, πλήττει την υγεία τους, διαλύει την οικογενειακή τους ζωή.

Έρχεται να νομιμοποιήσει όλες τις εργοδοτικές αυθαιρεσίες που οι εργαζόμενοι βιώνουν «στο πετσί τους».

Είναι κατάπτυστη η προσπάθεια της κυβέρνησης και των κυβερνητικών βουλευτών να κάνουν το μαύρο, άσπρο.

Την πλήρη απορρύθμιση της εργασίας την ονομάζουν μεταρρύθμιση, την κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας (αφού αυτή δεν πρέπει να έχει κόστος για τον εργοδότη!) την ονομάζουν κατοχύρωση, τη διάλυση του εργασιακού και προσωπικού βίου των εργαζομένων την ονομάζουν ευελιξία, την προστασία της εργοδοσίας την ονομάζουν προστασία της εργασίας.

Πλήττει κατεξοχήν τις γυναίκες, τους νέους και τους ανέργους, καθώς διαλύει τα ωράρια εργασίας μέσα από την επιβολή του 10ώρου και της ατομικής σύμβασης, και μέσω της ελαστικοποίησης ακόμα και της μερικής εργασίας που ξέρουμε ότι κατεξοχήν απασχολούνται γυναίκες και νέοι.

Πλήττει τους μικρομεσαίους εξυπηρετώντας τα μεγάλα συμφέροντα, με τη διεύρυνση της εργασίας την Κυριακή εις βάρος των μικρών επιχειρηματιών και επαγγελματιών. Χτυπά το λαϊκό εισόδημα με τη μείωση των μισθών άρα και τη ζήτηση και τη λαϊκή κατανάλωση.

Οι εργαζόμενοι δε θα το επιτρέψουμε!

Το αντεργατικό τερατούργημα – αν τολμήσουν να το ψηφίσουν – θα το ακυρώσουμε στην πράξη!

Δε θα επιτρέψουμε να χαθούν όλες οι μεγάλες δημοκρατικές και κοινωνικές κατακτήσεις που κατοχυρώθηκαν με σκληρούς αγώνες, θυσίες και αίμα!

Λέμε όχι στην κατάργηση του 8ωρου και ταυτόχρονα παλεύουμε για μείωση του εργάσιμου χρόνου με περισσότερες αποδοχές, με δημοκρατία στους χώρους δουλειάς!

Για να πετύχει τη μετατροπή των εργαζομένων σε σύγχρονους σκλάβους η κυβέρνηση επιχειρεί να διαλύσει τα συνδικάτα.

Καταλύει την αυτονομία των εργατικών σωματείων, καταλύει τη συλλογική διαβούλευση και απόφαση με φυσική παρουσία, απελευθερώνει τις απολύσεις των συνδικαλιστών, μειώνει την προστασία των αιρετών των διοικητικών συμβουλίων των σωματείων και θεσπίζει την αστική ευθύνη αποζημίωσης των εργοδοτών σε μια αισχρή προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων που παλεύουν διεκδικώντας τα δικαιώματά τους.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΙΟΥΝΗ, ΩΡΑ 10:00 ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΜΕΡΑΣ, ΩΡΑ 19:30 ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com