ΣΤΑΣΗ – 6ο φεστιβάλ OPEN NIGHTS – Παρουσίαση του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου

0

Την Κυριακή 13 Ιουνίου, 21:30, Θερινός κινηματογράφος Μύλος του Παππά

Το διακαλλιτεχνικό φεστιβάλ OPEN NIGHTS συνεχίζει τις δράσεις του σε όλη την πόλη, μέχρι τις 18 Ιουνίου.

Το OPEN NIGHTS διοργανώνεται από την ομάδα χορού OFF ART – Σκηνικές Παρουσίες και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας.

Την Κυριακή 13 Ιουνίου, προσκαλεί σε μια δεύτερη προβολή στον θερινό κινηματογράφο “Μπαρμπής Βοζαλής” στον Μύλο του Παππά και καλωσορίζει, για πρώτη φορά στη Λάρισα, το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου με ένα ντοκιμαντέρ της Ralitza Dimitrova.

Την Κυριακή 13 Ιουνίου και ώρα 21:30, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Τι χρώμα έχει αυτός ο κόσμος (What colour is this world)».

Το ντοκιμαντέρ που τιμήθηκε από την Επιτροπή Ισότητας του 6ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, μάς μιλάει για την ποιήτρια Danila Stoyanova, η οποία πέθανε στα 23 της και η οποία μιλούσε για τη ζωή, τον θάνατο και την αναγέννηση μέσω της ποίησής της. Τριάντα πέντε χρόνια μετά, οι φίλοι της βρίσκουν το νόημα στις δικές τους ζωές μέσω των αναμνήσεών της και της πνευματικής της παρακαταθήκης.

Σκηνοθεσία/σενάριο: Ralitza Dimitrova

Παραγωγή: Plamen Gerasimov

Χώρα Παραγωγής: Βουλγαρία

Έτος: 2019

Διάρκεια: 56′

Υπότιτλοι: Ελληνικοί/αγγλικοί ενσωματωμένοι

Η σκηνοθέτης Ralitza Dimitrova γεννήθηκε στη Σόφια της Βουλγαρίας. Σπούδασε στο Ινστιτούτο Κινηματογράφου Γερασίμοφ της Μόσχας και εργάστηκε σε στούντιο ντοκιμαντέρ στη Σόφια, στην Εθνική Τηλεόραση της Βουλγαρίας.

Πλέον, είναι ένας ελεύθερος επαγγελματίας, συγγραφέας και σκηνοθέτης περισσότερων από 100 ταινιών. Βραβεύτηκε ως καλύτερος Σκηνοθέτης από τη Βουλγαρική Ακαδημία Κινηματογράφου. Συμμετοχή και βραβεία σε διάφορα φεστιβάλ σε Βουλγαρία, Ρωσία, Γερμανία, Πολωνία, Ιταλία, Γαλλία, Ιαπωνία, Πορτογαλία, Βέλγιο, ΗΠΑ, Ελλάδα, Κοσσυφοπέδιο κ.λπ.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου (ΔΦΝΠ), διοργανώνεται από το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού. Για 7η χρονιά αγκαλιάζει την κοινωνία και μεταφέρει τη φλόγα των δημιουργών του, ανοίγοντας έναν διάλογο Ελλήνων και ξένων με στόχο την αναζήτηση ιδεών, εικόνων κι αισθημάτων

www.peloponnisosdocfestival.com

https://www.facebook.com/peloponnisosdocfestival/

Σε όλους τους χώρους δράσεων του ΟPEN NIGHTS λαμβάνονται όλα τα μέτρα προστασίας κατά του Covid, όπως ορίζονται από τις αρμόδιες αρχές.

Για περισσότερες λεπτομέρειες, την προβολή και τις εκδηλώσεις, θα βρείτε στα social media του φεστιβάλ Open Nights: https://www.facebook.com/Open.Nights.Off.Art/

#OpenNightsFestival #Στασις

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com