Φάμελλος: Το ΣτΕ έλυσε τον γόρδιο δεσμό της μερικής εκτροπής Αχελώου – Καθυστερούν τα υπόλοιπα έργα (βίντεο)

0

Όσα δήλωσε ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ από τη Λάρισα

Για όλο το εύρος των περιβαλλοντικών ζητημάτων που αντιμετωπίζει η Θεσσαλία μίλησε ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Φάμελλος, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στη Λάρισα την Τρίτη 8 Ιουνίου.

Ο κ. Φάμελλος ανέλυσε την Απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας 2228/2020 (Τμήμα Ε’) για την οποία επισήμανε πως «πρόκειται για την απόρριψη της αίτησης ακύρωσης των αποφάσεων της Εθνικής Επιτροπής Υδάτων, με τις οποίες εγκρίθηκαν οι Αναθεωρήσεις των Σχεδίων Διαχείρισης των Λεκανών Απορροής Ποταμών του Υδατικού Διαμερίσματος Δυτικής Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας και των αντίστοιχων ΣΜΠΕ.

Εναντίον των Αναθεωρήσεων είχαν προσφύγει: η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η ΠΕΔ Θεσσαλίας και η Εταιρεία Θεσσαλικών Μελετών

Το ΣτΕ μπήκε στην ουσία της υπόθεσης (και στο περιεχόμενο του ΣΔΛΑΠ) και ανέτρεψε όλα τα επιχειρήματα των προσφυγών».

«Το Συμβούλιο της Επικρατείας με αυτήν του την απόφαση έλυσε τον γόρδιο δεσμό της μερικής εκτροπής του Αχελώου»υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Φάμελλος.

Νωρίτερα είχε αναφερθεί σε «καθυστερήσεις που παρατηρούνται σε μια σειρά από αρδευτικά έργα της Θεσσαλίας». Συνάμα, κάλεσε να ξεπεραστούν τα ζητήματα που διαχωρίζουν και να προχωρήσουν εκείνες οι παρεμβάσεις που θα δώσουν λύσεις στο συγκεκριμένο πρόβλημα.

Ειδική μνεία έκανε στο θέμα της Μεσοχώρας για το οποίο δήλωσε πως πρέπει να προχωρήσει η αδειοδότηση.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Σωκράτης Φάμελλος:

Παράλληλα, ο κ. Φάμελλος αναφέρθηκε σε όσα συζήτησε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, όπως και στο δημαρχείο όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Λαρισαίων, Απόστολο Καλογιάννη.

Ο Σωκράτης Φάμελλος ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στην περιοχή με συνάντηση που είχε στο Δημαρχείο Αγιάς με τον δήμαρχο, Αντώνη Γκουντάρα και αντιδημάρχους της δημοτικής αρχής.

ΠΗΓΗ: larissanet.gr

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com