Κόκκαλης σε Κοντοζαμάνη: Δεν έχετε το πολιτικό θάρρος να πείτε στους συμβασιούχους της 5ης ΥΠΕ ότι τους απολύετε

0

Σκληρή κριτική κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη άσκησε ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλης Κόκκαλης με αφορμή το θέμα των συμβασιούχων στην 5η Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας, οι οποίοι σε λίγες ημέρες θα χάσουν τη δουλειά τους λόγω των κυβερνητικών επιλογών αλλά και των επιλογών της ίδιας της ΥΠΕ.

Πρόκειται για εργαζόμενους στους τομείς της σίτισης, της καθαριότητας και της φύλαξης, οι οποίοι με το νέο θεσμικό πλαίσιο, ενώ καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, οδηγούνται στην ανεργία.

Ο Λαρισαίος πολιτικός ρώτησε επίμονα το κυβερνητικό στέλεχος τι θα συμβεί με τους συγκεκριμένους εργαζόμενους μετά την 1η Ιουλίου, χωρίς όμως να πάρει απάντηση. Έτσι, κατηγόρησε τον κ. Κοντοζαμάνη ότι δεν έχει το πολιτικό θάρρος να πει σ’ αυτούς τους ανθρώπους ότι απολύονται.

Εξίσου σημαντικό είναι και το γεγονός ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε στη βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, δεν προκύπτει σημαντικό δημοσιονομικό όφελος, κάτι που επικαλείται το υπουργείο.

Μεταξύ άλλων στην επίκαιρη ερώτηση που συζητήθηκε στη βουλή ο κ. Κόκκαλης τόνισε: «Είχατε απαντήσει και πριν ένα μήνα σε σχετική ερώτηση συναδέλφου. Το «απαντήσει» βέβαια εντός εισαγωγικών, γιατί δεν δώσατε κάποια συγκεκριμένη και σαφή απάντηση στο μέγα ζητούμενο, τι θα γίνει με τους εργαζόμενους στη φύλαξη και στην καθαριότητα στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια. Ελπίζω σήμερα, κύριε Υπουργέ, το εύχομαι και ελπίζω, να βρείτε την τόλμη να δώσετε μια απάντηση συγκεκριμένη, είτε είναι θετική είτε αρνητική, για αυτούς τους ανθρώπους.

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com