Τατόι: Η προσβολή Μητσοτάκη στον ελληνικό λαό και η οργισμένη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

0

Προκαλεί αλγεινή εντύπωση, σχολιάζει η Κουμουνδούρου, το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης κατά την επίσκεψη της Βασίλισσας της Ισπανίας στην Ελλάδα συμπεριφέρθηκε σε ό,τι αφορά στο Τατόι σαν να επρόκειτο για περιουσία που δεν ανήκει δικαιωματικά στον ελληνικό λαό

«Το Τατόι αποτελεί κτήμα του ελληνικού λαού, που πλήρωσε γι’ αυτό τον λόγο αδρά αποζημίωση στην τέως βασιλική οικογένεια, η οποία – ως γνωστόν – είχε προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της Ελλάδας», υπενθυμίζει σε σκληρή του ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με αφορμή την συνάντηση Μητσοτάκη με τη βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία. Ο κ. Μητσοτάκης συζήτησε μαζί της «για την ανάπλαση που γίνεται στο Τατόϊ με τον πρωθυπουργό να ενημερώνει τη Βασίλισσα οτι έχει γίνει μελέτη για την ανάδειξη του χώρου που προβλέπει ήπια ανάπτυξη με στόχο να γίνει επισκέψιμος για όλους τους πολίτες ειδικά του λεκανοπεδίου και εξέφρασε την πρόθεσή του να ξεναγήσει τη Βασίλισσα την επόμενη φορά».

Αυτή η προσβολή του πρωθυπουργού προς τον ελληνικό λαό προκάλεσε το παρακάτω αιχμηρό σχόλιο Γραφείου Τύπου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για τη στάση του κ. Μητσοτάκη αναφορικά με το Τατόι:

«Προκαλεί αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης κατά την επίσκεψη της Βασίλισσας της Ισπανίας στην Ελλάδα συμπεριφέρθηκε σε ό,τι αφορά στο Τατόι σαν να επρόκειτο για περιουσία που δεν ανήκει δικαιωματικά στον ελληνικό λαό.

Όπως φαίνεται υπάρχει ακόμα μια πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας που δεν εννοεί να καταλάβει ότι το Τατόι και γενικά η περιουσία της τέως βασιλικής οικογένειας, που παρακολουθούσε τον θεσμό της μοναρχίας, δεν προσφέρεται για επίδειξη προσωπικών δημοσίων σχέσεων. Οι Έλληνες πολίτες έχουν γερή ιστορική μνήμη, η οποία δεν σβήνεται με εκατέρωθεν χαριτωμένες φιλοφρονήσεις.

Το Τατόι αποτελεί κτήμα του ελληνικού λαού, που πλήρωσε γι’ αυτό τον λόγο αδρά αποζημίωση στην τέως βασιλική οικογένεια, η οποία – ως γνωστόν – είχε προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της Ελλάδας.

Ο κ. Μητσοτάκης την επόμενη φορά θα πρέπει να προσέξει και να μην επαναλάβει την προσβολή που διέπραξε εχθές απέναντι στον ελληνικό λαό».

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com