Έφη Αχτσιόγλου στο Regional Growth Conference: Η ελληνική κοινωνία βιώνει τις πληγές της κρίσης

0

Η τομεάρχης Οικονομικών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία μίλησε στο “Regional Growth Conference” για κρίσιμες πτυχές της οικονομικής διακυβέρνησης της χώρας

Στην ομιλία της στο “Regional Growth Conference” η Έφη Αχτσιόγλου τόνισε ότι «σήμερα:

  • 4 στις 10 μικρομεσαίες επιχειρήσεις κινδυνεύουν να κλείσουν,

  • 8 στους 10 Έλληνες έχουν ήδη βιώσει ή αναμένουν χειροτέρευση της οικονομικής τους κατάστασης σύμφωνα με το ευρωβαρόμετρο,

  • 1 στις 2 μικρές επιχειρήσεις δεν έχουν καθόλου ταμειακά διαθέσιμα για τον επόμενο μήνα και αντιμετωπίζουν σοβαρότατο πρόβλημα χρεών».

Η κυβέρνηση, πρόσθεσε, «στο σήμερα δεν αντιμετωπίζει τις πληγές της κρίσης. Για το αύριο έχει ήδη προδιαγράψει μια ανάκαμψη από την οποία αποκλείεται η μεγάλη πλειονότητα της κοινωνίας. Υιοθετεί ξανά την αποτυχημένη συνταγή των trickle down economics».

Η κ. Αχτσιόγλου δήλωσε ότι «μετά από τόσο βαθιά ύφεση είναι αναμενόμενο να υπάρξουν θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης, αυτό δεν είναι κατόρθωμα της κυβέρνησης. Όμως το σχέδιο της ΝΔ έχει ήδη κάνει τον διαμερισμό των ωφελειών και των ζημιών. Το αποδεικνύουν τρεις κεντρικές επιλογές της κυβέρνησης:

  • ο πτωχευτικός κώδικας, ένας μηχανισμός γενικευμένων οριζόντιων πτωχεύσεων νοικοκυριών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ρευστοποίησης περιουσιών.

  • η πολιτική της στην αγορά εργασίας, η οποία θα επιδεινωθεί με το νομοσχέδιο Χατζηδάκη, με ευθεία μείωση μισθών, ακραία ελαστικοποίηση και συνολική υποτίμηση της εργασίας.

  • το σχέδιο που κατέθεσε για το ταμείο ανάκαμψης δεν είναι συμπεριληπτικό και αποκλείει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από τη χρηματοδότηση».

Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., σημείωσε, «στοχεύουν άμεσα στην επούλωση των πληγών της κρίσης, στην επανεκκίνηση της οικονομίας και στην αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης για μία συμπεριληπτική ανάπτυξη».

«Υπάρχει άλλος δρόμος και υπάρχει και άλλο παράδειγμα», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι το πακέτο Μπάιντεν στις ΗΠΑ «χτυπά τις ανισότητες και τον κοινωνικό αποκλεισμό, επεκτείνει τα εργασιακά δικαιώματα, επικεντρώνει στα χαμηλά και μεσαία στρώματα και στην πλειονότητα των επιχειρήσεων, δείχνοντας έναν διαφορετικό δρόμο για την αντιμετώπιση της κρίσης».

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com