Νέα Αναφορά της Άννας Βαγενά και του Βασίλη Κόκκαλη προς τον υπουργό Υγείας για τους συμβασιούχους εργαζόμενους στις υπηρεσίες καθαριότητας και φύλαξης στα Κέντρα Υγείας και ΤΟΜΥ της 5ης ΥΠΕ

0

Οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λάρισας Άννα Βαγενά και Βασίλης Κόκκαλης κατέθεσαν εκ νέου Αναφορά προς τον υπουργό Υγείας, διαβιβάζοντας επιστολή που έλαβαν από την Επιτροπή Συμβασιούχων Εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας και ΤΟΜΥ της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

Οι 90 συμβασιούχοι εργαζόμενοι στα Κέντρα Υγείας και ΤΟΜΥ της 5ης ΥΠΕ, που υπηρετούν στις νευραλγικές για την αντιμετώπιση της πανδημίας θέσεις καθαριότητας και φύλαξης των ευαίσθητων δομών του ΕΣΥ, αιτούνται την ανανέωση των συμβάσεών τους, οι οποίες πρόκειται να λήξουν στα τέλη του τρέχοντα μήνα. Η 5η ΥΠΕ αρνούμενη να ανανεώσει τις εν λόγω συμβάσεις, σε αντίθεση όπως ισχυρίζονται οι ίδιοι οι εργαζόμενοι με όλες τις άλλες ΥΠΕ της χώρας, απαξιώνει την πολύτιμη εμπειρία τους στην καθαριότητα και φύλαξη των δομών του ΕΣΥ. Επιπλέον, αδιαφορεί για την από εδώ και στο εξής επιβίωσή τους, ενώ εκείνοι εδώ και ενάμιση χρόνο εκθέτουν σε άμεσο κίνδυνο τόσο τη δική τους υγεία όσο και των οικογενειών τους, προσφέροντας με αίσθημα ευθύνης τις υπηρεσίες τους μέσα στην κρίσιμη συγκυρία της πανδημίας.

Με το Μέσο Κοινοβουλευτικού Ελέγχου της Αναφοράς, οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ του νομού Λάρισας διαβίβασαν την επιστολή της Επιτροπής Συμβασιούχων Εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας και ΤΟΜΥ της 5ης ΥΠΕ στον υπουργό Υγείας, ζητώντας την άμεση εξέταση των αιτημάτων της Επιτροπής, καθώς και την ενημέρωσή τους για τις σχετικές ενέργειές του.

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com