Οι σφαίρες σφυρίζουν, ο Χρυσοχοΐδης διαρρέει περισσότερη αστυνόμευση

0

Σε δεινή θέση βρίσκονται κυβέρνηση και υπουργός Προστασίας του Πολίτη μετά τα απανωτά αιματηρά περιστατικά που καταγράφουν την αποτυχία στην αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος.

Μετά τις δύο εν ψυχρώ δολοφονίες σε Βάρη και Σεπόλια άλλο ένα περιστατικό με μαφιόζικα χαρακτηριστικά ήρθε να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο, καθώς άγνωστος άνοιξε πυρ σε διαμέρισμα στον Άλιμο.

Μέσα σε αυτό το κλίμα κι ενώ η κυβέρνηση προχωρά απρόσκοπτα στη δημιουργία της πανεπιστημιακής αστυνομίας, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έρχεται να τοποθετηθεί προαναγγέλλοντας νέα ενίσχυση της αστυνόμευσης.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είχε, την Τρίτη, συσκέψεις για το ζήτημα και, το απόγευμα, πηγές της ΕΛ.ΑΣ. διέρρεαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι το… επιχειρησιακό σχέδιο της αστυνομίας για την πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος αναδιατάσσεται. Άγνωστο, ωστόσο, παραμένει ποιο ήταν μέχρι στιγμής το συγκεκριμένο σχέδιο τη στιγμή που τα μαφιόζικα χτυπήματα και οι δολοφονίες μέσα στον δρόμο, μπροστά σε ανυποψίαστους πολίτες, έχουν πολλαπλασιαστεί.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές πηγές, ενισχύεται το δίκτυο πληροφοριών και ερευνών της Αστυνομίας, ενώ επικαιροποιείται η χαρτογράφηση των ενεργών εγκληματικών ομάδων, με ονόματα και διευθύνσεις. Σημειώνεται, ότι την Δευτέρα το βράδυ πραγματοποιήθηκαν αιφνιδιαστικοί αστυνομικοί έλεγχοι σε αρκετά νυχτερινά μαγαζιά.

Παράλληλα, όπως αναφέρουν από το υπουργείο, στην εποχή που ξεκινά μετά την πανδημία, ενισχύεται το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών με αστυνομική παρουσία και περιπολίες, με ευέλικτες ομάδες, ειδικά σε περιοχές όπου συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός πολιτών. Οι περιπολίες θα γίνονται από την ΔΙΑΣ, τη Δράση και την ΟΠΚΕ.

ΠΗΓΗ: efsyn.gr

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com