«Ο Μητσοτάκης υλοποιεί όσα δεν κατάφεραν με στυγνούς εκβιασμούς ούτε οι δανειστές για δέκα χρόνια»

0

«Από τη μία μειώνει το εισόδημα των εργαζομένων και θεσμοθετεί την πληρωμή σε…ρεπό και από την άλλη βγάζει στο σφυρί τα σπίτια τους»

«Πριν καλά καλά ανοίξει η οικονομική δραστηριότητα, μετά από έξι μήνες lockdown και με πολλά δισ. ευρώ επιπλέον ιδιωτικού χρέους να βαραίνουν νοικοκυριά, εργαζόμενους και επιχειρήσεις, η κυβέρνηση από σήμερα αίρει το καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας», υπογραμμίζει σε δήλωσή του στα κοινωνικά δίκτυα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας.

Όπως σημειώνει, «χιλιάδες οφειλέτες, εργαζόμενοι, επαγγελματίες και καταστηματάρχες οδηγούνται με συνοπτικές διαδικασίες στην πτώχευση και η περιουσία τους σε μαζικούς πλειστηριασμούς», ενώ εγκαλεί τον πρωθυπουργό γιατί όπως αναφέρει «δεν αρνείται μόνο την πρόταση» του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «για ρύθμιση του πανδημικού χρέους με διαγραφή μέρους της βασικής οφειλής, αλλά αρνείται να δώσει έστω και μία ευκαιρία για τους οφειλέτες που επλήγησαν από την υγειονομική κρίση».

«Με δυο λόγια υλοποιεί όσα δεν κατάφεραν με στυγνούς εκβιασμούς ούτε οι δανειστές για δέκα χρόνια: Από τη μία μειώνει το εισόδημα των εργαζομένων και θεσμοθετεί την πληρωμή σε…ρεπό και από την άλλη βγάζει στο σφυρί τα σπίτια τους», τονίζει και καταλήγει: «Δεν πρόκειται απλά για το πιο νεοφιλελεύθερο σχέδιο αναδιάρθρωσης της οικονομίας. Πρόκειται για εν εξελίξει κοινωνική καταστροφή».

Η παραπάνω ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έγινε με αφορμή το γεγονός ότι από σήμερα ξεκινάει η πλήρης απελευθέρωση των πλειστηριασμών μαζί με την εκκίνηση του νέου εξοντωτικού Πτωχευτικού Κώδικα, τον οποίο θέσπισε η κυβέρνηση της Ν.Δ. Πλέον καταργείται και το τελευταίο οχυρό προστασίας της α΄κατοικίας και οι δανειολήπτες έχουν δύο επιλογές: είτε ρύθμιση χρεών είτε ρευστοποίηση των περιουσιακών στοιχείων τους.

Σε κάθε περίπτωση, ο νέος Πτωχευτικός έρχεται σε μια στιγμή που εκατομμύρια πολίτες και εκατοντάδες χιλιάδες πολύ μικρές ή μικρές επιχειρήσεις (το 99,5% των επιχειρήσεων με το 78% των απασχολούμενων – Κομισιόν SBA Factsheet 2019) είχαν τεθεί σε αναστολή εργασίας και εργασιών, είχαν απολέσει μισθό, ατομικό και εμπορικό εισόδημα και επρόκειτο να ξανανέβουν τον παρατεταμένο Γολγοθά του δεύτερου lockdown.

Αξίζει να υπενθυμιστεί πως, όπως έχει αναφέρει η ΑΥΓΗ, έχουν ξεκινήσει οι πλειστηριασμοί μετά την επαναλειτουργία των δικαστηρίων, αλλά δεν αφορούσαν την πρώτη κατοικία. Μάλιστα σε αυτή τη φάση πραγματοποιούνται όσοι ήταν σε ώριμο στάδιο πριν από την πανδημία και «πάγωσαν». Ωστόσο, σταδιακά οι αναγκαστικές εκτελέσεις θα αυξάνονται, καθώς το σύστημα θα απελευθερώνεται και οι δανειολήπτες αναμένεται να έρθουν αντιμέτωποι με μαζικές κινήσεις από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com