Απίστευτη πρόκληση για τη μετατροπή της Ακρόπολης σε ντεκόρ ντεφιλέ από τη Μενδώνη

0

«Ευτυχώς, ο νέος ανελκυστήρας λειτουργεί άρτια, ώστε να εξυπηρετήσει την άνοδο και των οκτώ εννιάμετρων φορτηγών» αναφέρει η γεμάτη ειρωνείες ανακοίνωση

Στην ειρωνεία, τη γνωστή της δηλαδή πρακτική, καταφεύγει η Λίνα Μενδώνη για να κρύψει την αλήθεια μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «Αυγής» για τη μετατροπή της Ακρόπολης σε «σκηνικό» για τη φωτογράφιση της συλλογής Cruises του οίκου Dior.

Η υπουργός Πολιτισμού με προκλητικό τρόπο επιβεβαιώνει πλήρως το δημοσίευμα της «Α» ότι μεταξύ άλλων οκτώ εννιάμετρα φορτηγά θα μεταφέρουν στον Βράχο τον εξοπλισμό για τη φωτογράφιση του Dior, ενώ επιδιώκει να υποβιβάσει το ρεπορτάζ σε κομματικό.

«Ευτυχώς, ο νέος ανελκυστήρας λειτουργεί άρτια, ώστε να εξυπηρετήσει την άνοδο και των οκτώ εννιάμετρων φορτηγών» αναφέρεται στην άκρως προκλητική ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού η οποία βλέπει fake news. Ωστόσο, ξέρει καλά η υπουργός, ποιος μεταφέρει την αλήθεια και ποιος τα fake news. Σε κάθε περίπτωση περιμένουμε με ανυπομονησία την υπουργική απόφαση που θα καταγράψει τη γνωμοδότηση του ΚΑΣ και ακόμα περισσότερο τους όρους που έχουν τεθεί για τη φωτογράφηση στην Ακρόπολη.

Υπενθυμίζεται ότι όπως αποκάλυψε η «Αυγή» η Ακρόπολη όχι μόνο παραχωρείται για εμπορική χρήση, αλλά θα δεχτεί περί τα 150 άτομα για την προετοιμασία και την υλοποίηση της φωτογράφισης και βαρύ εξοπλισμό, ενώ το Παλαιό Μουσείο Ακρόπολης θα μετατραπεί ούτε λίγο ούτε πολύ σε καμαρίνι για το σόου.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού:

Απαντώντας στη σημερινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ακολουθώντας την πάγια τακτική των fake news, του ΣΥΡΙΖΑ, η Τομεάρχης Πολιτισμού του κόμματος και τα κομματικά του μέσα ενημέρωσης, εξακολουθούν να διαδίδουν ψευδείς ισχυρισμούς για δήθεν «προειλημμένες πολιτικές αποφάσεις» και μετατροπή της Ακρόπολης σε πασαρέλα.

Η σημερινή ανακοίνωση τους αποτελεί άλλο ένα μνημείο ψεύδους, διαστροφής και υποκρισίας.

Η πραγματικότητα είναι η εξής: Ο οίκος Dior πρότεινε στο Υπουργείο Τουρισμού, με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση ένα σύνολο εορταστικών εκδηλώσεων που προβάλλει την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τους Ελληνες δημιουργούς και τεχνίτες και τα ελληνικά εργαστήρια.

Οι πέντε αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού εξέτασαν ενδελεχώς το φάκελο, τον οποίον υπέβαλε το Υπουργείο Τουρισμού, και εισηγήθηκαν θετικά στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων.

Τα τριάντα μέλη των Κεντρικών Συμβουλίων, καταξιωμένοι επιστήμονες, διεθνούς κύρους, γνωμοδότησαν ομόφωνα υπέρ της αδειοδότησης του συνόλου των εκδηλώσεων, θέτοντας συγκεκριμένους όρους, βάσει των διατάξεων του αρχαιολογικού νόμου. Αλλά η ομόφωνη απόφαση των επιστημόνων, δεν λέει απολύτως τίποτα στα κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που θέλουν μια Ελλάδα στα μέτρα τους. Μικρή, εγκλωβισμένη στην ιδεοληψία, στην απομόνωση, στην ομφαλόσκοπηση και στη μιζέρια. Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού πιστεύει σε μια σύγχρονη, δημιουργική, εξωστρεφή Ελλάδα η οποία, χωρίς συμπλέγματα και εκπτώσεις, διεκδικεί τη θέση που της ανήκει στο διεθνές περιβάλλον.

Σήμερα, το κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ έφθασε σε τέτοιο σημείο, ώστε να ενημερώσει τους αναγνώστες του, από την πρώτη σελίδα, ότι θα ανέβουν οκτώ εννιάμετρα φορτηγά στην Ακρόπολη για τις ανάγκες της φωτογράφισης. Ευτυχώς, ο νέος ανελκυστήρας λειτουργεί άρτια, ώστε να εξυπηρετήσει την άνοδο και των οκτώ εννιάμετρων φορτηγών.

Η αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να παράξει επί 4,5 χρόνια πολιτιστική πολιτική, τον έχει οδηγήσει σε απεγνωσμένες ανακοινώσεις οι οποίες στηρίζονται, είτε σε διαστρεβλώσεις , είτε σε fake news.

Η Τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει στο παρελθόν, με διχαστική γλώσσα, αναφερόμενη σε «τραυματικές περιόδους της ελληνικής ιστορίας». Δυστυχώς, το μόνο τραυματικό είναι η αντιμετώπιση της πραγματικότητας στις δηλώσεις της.

Η απάντηση της Σ. Αναγνωστοπούλου:

Ευτυχώς έστω και με την πίεση της δικής μας ανακοίνωσης η κ. Υπουργός αναγκάστηκε να λειτουργήσει θεσμικά, έστω και καθυβρίζοντας την αξιωματική αντιπολίτευση ως συνήθως. Όσο για τα διχαστικά, ιδεοληπτικά κ.λπ. που καταλογίζει στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, την παραπέμπουμε στη χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού, όπου παρέδωσε μαθήματα διχασμού και ακραίου λαϊκισμού μπροστά στα έκπληκτα μάτια της ευρωπαϊκής ηγεσίας.

ΠΗΓΗ: avgi.gr

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com