Καινοτόμες δράσεις προγραμματίζει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού

0

Πολλές και καινοτόμες δράσεις πρόκειται να πραγματοποιήσει το ερχόμενο διάστημα η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων.

Μεταξύ αυτών, στις 12 και 13 Ιουνίου, θα προβληθεί ένα video mapping στο κτήριο της Λέσχης Αξιωματικών, με αφορμή τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

video mapping

Η προβολή θα γίνει ταυτόχρονα σε 18 πόλεις της Ελλάδας. Κάθε προβολή θα έχει ένα μέρος κοινό για όλες τις πόλεις το οποίο είναι αφιερωμένο στην Επανάσταση και ένα μικρό μέρος το οποίο θα αφορά την ταυτότητα της κάθε πόλης, πάντα σε σχέση με την Επανάσταση. Εκτός από την προβολή, επάνω στο κτήριο θα υπάρχει και ένα σόου με φώτα στον περιβάλλοντα χώρο, το οποίο θα συνδέεται με το video mapping.

reworks connekt

Επίσης, στις 24 Ιουνίου σε συνεργασία με το μεγάλο διεθνές φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής reworks connekt, θα εμφανιστεί στο B΄ Αρχαίο Θέατρο ο καλλιτέχνης Sailor & I από τη Σουηδία. Η παράσταση θα δοθεί δια ζώσης, ενώ θα βιντεοσκοπηθεί με πλάνα από εμβληματικά σημεία της πόλης και θα προβληθεί σε πλατφόρμες και social media.

Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής

Αφού λόγω των συνθηκών που έχει διαμορφώσει η πανδημία δεν θα γίνει το Φεστιβάλ Πηνειού, η Αντιδημαρχία θα διοργανώσει εν είδει συναυλίας στο Κηποθέατρο με όλα τα μέτρα προστασίας, έτσι όπως προβλέπονται στα σχετικά πρωτόκολλα, την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής.

Πρόκειται για έναν θεσμό με μεγάλη ιστορία. ένα μεγάλο ευρωπαϊκό πολιτιστικό γεγονός που διεξάγεται κάθε 21 Ιουνίου σε περισσότερες από 22 χώρες, από την Ιρλανδία μέχρι το Καζακστάν και από τις Βαλτικές χώρες μέχρι την Κύπρο. Στη Λάρισα γιορτάζεται πάνω από 20 χρόνια μέσω του ΣΜουΘ, ενώ τα τελευταία εφτά, έχει ενταχθεί στο Φεστιβάλ Πηνειού.

Στην εν λόγω συναυλία, την Παρασκευή 25 Ιουνίου, θα πάρουν μέρος πάνω από 30 ντόπιοι καλλιτέχνες, παρουσιάζοντας πολλά είδη μουσικής (από παραδοσιακή μέχρι τζαζ και από ροκ μέχρι έντεχνη ελληνική), με σκοπό και το ντόπιο καλλιτεχνικό δυναμικό να αξιοποιηθεί και οι πολίτες να διασκεδάσουν με ποικίλη ποιοτική μουσική, αλλά και να μη χάσουμε τη συνέχεια της παράδοσης μιας γιορτής που προάγει την καλλιτεχνική δημιουργία, τις πολιτιστικές ανταλλαγές, την ειρήνη.

εγκατάσταση υδάτινης οθόνης

Παράλληλα, προβλέπεται η εγκατάσταση υδάτινης οθόνης (22-25 Ιουνίου) σε σημείο που θα είναι ορατή στους επισκέπτες, από την κύρια και μεγάλη πεζογέφυρα κάτω από τον Άγιο Αχίλλειο. Μέσω αυτής θα γίνει διαδραστική χαρτογραφημένη προβολή πάνω στην υδάτινη οθόνη για 4 ημέρες από 21:00 έως 23:30, με θέμα αξιοθέατα, μνημεία και σύμβολα της πόλης, αλλά και στιγμές προηγούμενων φεστιβάλ Πηνειού.

Κι έπεται συνέχεια…

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com