«Κρατική αεροπειρατεία»: Η μπάλα στην εξέδρα από τη ΝΔ – «Χυδαία ψέματα και fake news», απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ

0

Την μπάλα στην εξέδρα επέλεξε να πετάξει η ΝΔ με την ανακοίνωσή της σχετικά με την «κρατική αεροπειρατεία», στην οποία προσπαθεί να παρουσιάσει τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ως υποστηρικτή του καθεστώτος Λουκασένκο – Στην ΝΔ απαντούν ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και Δ. Παπαδημούλης – «Χυδαία ψέματα και fake news», τονίζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Στην ανακοίνωση της ΝΔ και την προσπάθειά της να εμφανίσει τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ως υποστηρικτή του δικτάτορα Λουκασένκο απάντησε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, αλλά και μέσω του Twitter, ο επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Δ. Παπαδημούλης.

Για «χυδαία ψέματα και fake news» εγκαλεί στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ την ΝΔ στην προσπάθειά της να αποφύγει να δώσει τις απαντήσεις που ζητούνται. 

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αναφέρει: 

«Λίγη σοβαρότητα δεν θα έβλαπτε τη ΝΔ, που φαίνεται να μην γνωρίζει πως στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί.

Αντί να δώσει εξηγήσεις για το περιστατικό που εκθέτει διεθνώς τη χώρα και να απαντήσει εάν οι ελληνικές Αρχές ελέγχουν τη δράση ξένων υπηρεσιών σε ελληνικό έδαφος, προσπαθεί να πείσει με χυδαία ψέματα και fake news πως ακόμη και για το προχθεσινό φιάσκο φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία υπερψήφισαν το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου της 26ης Νοεμβρίου 2020, που ασκεί σφοδρή κριτική στο καθεστώς Λουκασένκο.

Το «επιτελικό κράτος» του κ. Μητσοτάκη, ακόμα και σε μείζονα θέματα εθνικής ασφάλειας, πιάστηκε στον ύπνο και καλό θα είναι η κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις αντί να πετάει τη μπάλα στην εξέδρα. Γιατί και η υποκρισία έχει τα όριά της». 

Αναλυτικά η απάντηση του Δ. Παπαδημούλη: 

«Η προσπάθεια της @neademokratia να εμφανίσει τον @syriza_gr ως υποστηρικτή του δικτάτορα Λουκασένκο, αποτελεί χυδαίο ψέμα και άθλια συκοφαντία❗️
Οι ΕΒ του @SYRIZAEP υπερψηφίσαμε το ψήφισμα του ΕΚ της 26ης Νοεμβρίου 2020, που ασκεί σφοδρή κριτική στο καθεστώς Λουκασένκο».

Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που ασκεί κριτική στο καθεστώς Λουκασένκου, εδώ

Σημειώνεται ότι η ΝΔ επέλεξε να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα με την ανακοίνωσή της για την «κρατική αεροπειρατεία», χωρίς να απαντάει σε κρίσιμα ερωτήματα που έχουν τεθεί και κρατώντας «σιγή  ιχθύος» για την παρακολούθηση του Προτάσεβιτς από ξένους πράκτορες στην χώρα μας. 

Μάλιστα, η ΝΔ φθάνει να μιλήσει για «υποστηρικτές του καθεστώτος Λουκασένκο», ενώ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «υιοθετεί θεωρίες συνωμοσίας» και «προσπαθεί για ακόμη μια φορά να δυσφημίσει τη χώρα στο εξωτερικό» και τον καλεί να απαντήσει αν συμφωνεί με τη στάση του Κυρ. Μητσοτάκη που ζήτησε κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας.

Φαίνεται ότι στην Πειραιώς δεν ασχολούνται με τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα. Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε ανάρτησή του στο twitter υπογράμμισε ότι «η ΕΕ πρέπει να πιέσει τη Λευκορωσία να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα».

ΠΗΓΗ: left.gr

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com