Δημοσκόπηση Alco: Ράπισμα στην κυβέρνηση για εργασιακό νομοσχέδιο και εγκληματικότητα

0

Μόλις το 25% θεωρεί ότι οι ρυθμίσεις του εργασιακού ν/σ είναι ευνοϊκές για τους εργαζόμενους – Σχεδόν 7 στους 10 θεωρούν ότι είναι καθόλου ή λίγο ασφαλείς

Οι πολίτες δεν πείθονται για το εργασιακό νομοσχέδιο, παρά τα απεγνώσμενα fake news στα οποία καταφεύγει η κυβέρνηση αλλά και ο Κωστής Χατζηδάκης. Μάλιστα, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του Open, οι πολίτες «καρφώνουν» την Μέγαρο Μαξίμου τόσο για την έξαρση της εγκληματικότητας όσο και για τα μέτρα για την αντιμετώπισης της πανδημίας.

Ειδικότερα, για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο το 54% των πολιτών θεωρεί πως οι ρυθμίσεις του είναι δυσμενείς για τους εργαζόμενους. Μόλις το 25% έχει θετική γνώμη.

Στην ερώτηση: «Θα λέγατε ότι αισθάνεσαι πολύ, αρκετά, λίγο ή καθόλου ασφαλείς σε σχέση με τα φαινόμενα βίας και εγκληματικότητας», οι πολίτες εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους, με το 67% να απαντά καθόλου ή λίγο.

Παράλληλα, το 53% των πολιτών δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένο από τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ικανοποιημένο δηλώνει μόλις το 40%.

Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, η Νέα Δημοκρατία σημειώνει μικρή πτώση 0,2%, συγκεντρώνοντας 37,2%. Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 24%, με άνοδο 0,2% και ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 6,8%, το ΚΚΕ με 5,2% και η Ελληνική Λύση με 4%. Το ΜέΡΑ 25 βρίσκεται στο 2,9%.

ΠΗΓΗ: left.gr

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com