Θέατρο «Εμπρός»: Μπλόκο στις εργασίες σφραγίσματος μετά από μήνυση του Νάσου Ηλιόπουλου

0

Χωρίς άδεια από την υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων. Ο αυταρχισμός δεν θα περάσει. Ο πολιτισμός και η ζωή θα νικήσουν, σχολίασε ο Νάσος Ηλιόπουλος

Μετά από παρέμβαση της Ανοιχτής Πόλης και του Νάσου Ηλιόπουλου, οι εργασίες υπό την προστασία της αστυνομίας για το εκ νέου σφράγισμα του αυτοδιαχειριζόμενου θεάτρου «Εμπρός» έχουν σταματήσει. Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε μήνυση.

Μέχρι το μπλοκάρισμα των εργασιών τα συνεργεία είχαν προλάβει να βάλουν σιδεριές σε μια από τις δυο εισόδους του θεάτρου, ενώ μετά την υποβολή της μήνυσης, αποχώρησαν.

Η μήνυση έγινε μετά τη διαπίστωση ότι οι εργασίες σφραγίσματος δεν είχαν άδεια από την Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων.

Μετά την αποχώρηση των συνεργείων το αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο «Εμπρός» παραμένει ανοικτό.

Στην Εφορεία Νεότερων Μνημείων προσφεύγει ο ΣΥΡΙΖΑ

Παράλληλα με τη μήνυση που κατέθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ηλιόπουλος, η τομεάρχης και ο αναπληρωτής τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Σία Αναγνωστοπούλου και Πάνος Σκουρολιάκος, κατέθεσαν καταγγελία-διαμαρτυρία προς την Εφορεία Νεότερων Μνημείων για τις ενέργειες αλλοίωσης του χαρακτήρα του θεάτρου «Εμπρός», στις οποίες προέβη το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε συνεργασία με την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. (ΕΤΑΔ ΑΕ).

«Το θέατρο “Εμπρός”, ο ιδιαίτερος αυτός πολυχώρος πολιτισμού εδώ και δεκαετίες, συνιστά εμβληματικό τοπόσημο καίριας σημασίας, για το κέντρο, τους κατοίκους και τη μνήμη αυτής της πόλης», τονίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, επισημαίνουν ότι «η αστυνομική επιχείρηση, όταν δεν συνάδει με τους όρους της απόφασης χαρακτηρισμού του κτηρίου από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου και αλλοιώνει τον αρχιτεκτονικό χαρακτήρα και τα προστατευόμενα στοιχεία του διατηρητέου, δεν μπορεί να νομιμοποιείται για λόγους δημόσιας τάξης. Αντιθέτως, είναι καταχρηστική και αυθαίρετη».

Νωρίτερα, ο Νάσος Ηλιόπουλος με ανάρτησή του στο facebook αναφορικά με την πρωινή αστυνομική επιχείρηση επεσήμανε ότι: «Με λαμαρίνες! Ο αυταρχισμός δεν θα περάσει. Ο πολιτισμός και η ζωή θα νικήσουν! ΥΓ. Για άλλη μια φορά ζούμε τον βανδαλισμό ενός μνημείου αρχιτεκτονικής μνήμης της πόλης χωρίς καμία άδεια από την υπηρεσία νεωτέρων μνημείων».

Θυμήθηκε ο Κώστας Μπακογιάννης να κάνει πρόταση, ο χώρος να περάσει στον Δήμο της Αθήνας

Κατόπιν εορτής, ο δήμαρχος της Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης έκανε πρόταση στην Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), στην οποία και ανήκει το κτίριο του «Εμπρός», για την παραχώρηση του στο Δήμο της Αθήνας.

Ο δήμαρχος Αθηναίων υποστήριξε ότι η πρωτοβουλία αυτή, υπαγορεύεται από την ανάγκη να στηριχθεί η καλλιτεχνική έκφραση και οι καλλιτέχνες της πόλης και είναι απολύτως συμβατή με το τριετές σχέδιο για τον πολιτισμό που έχει ήδη εξαγγελθεί.

Με την υποσημείωση ότι ο Δήμος Αθηναίων δεν είχε ούτε αρμοδιότητα, ούτε ανάμειξη στα όσα εξελίχθηκαν στον χώρο του «Εμπρός», το θέμα θα τεθεί από τον δήμαρχο στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου ο κ. Μπακογιάννης θα ενημερώσει επισήμως για την σχετική πρόταση προς την ΕΤΑΔ.

ΠΗΓΗ: avgi.gr

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com