Προκλητικές και απαξιωτικές δηλώσεις για κυβέρνηση και πρωθυπουργό από εφοπλιστή (βίντεο)

0

«Η ναυτιλία δεν χρειάζεται την κυβέρνηση, το υπουργείο την ΙΜΟ (International Maritime Organisation) και τον πρωθυπουργό. Έχουν χεσμένο τον πρωθυπουργό»…

Αίσθηση και πλήθος σχολίων έχει προκαλέσει στα social media η… τρομακτική ειλικρίνεια Έλληνα εφοπλιστή για τις σχέσεις του κλάδου με τις κυβερνήσεις, αλλά και η εξαιρετικά αμήχανη απάντηση του υπουργού, Γιάννη Πλακιωτάκη.

Ο οργανισμός European Investigative Collaboration πρόσφατα κυκλοφόρησε ένα ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ με τον τίτλο “Black Trail” [μπορείτε να το παρακολουθήσετε ολόκληρο ΕΔΩ ] στο οποίο καταγράφονται οι παραβιάσεις των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας στο θαλάσσιο εμπόριο.

Όπως ήταν αναμενόμενο από την ισχυρή παρουσία του εφοπλιστικού κεφαλαίου στη χώρα μας, οι ερευνητές ζήτησαν την άποψη αρκετών εκπροσώπων του κλάδου, αλλά και του υπουργού Ναυτιλίας.

Ξεχωρίζουν, όμως οι δηλώσεις του εφοπλιστή Πάνου Λασκαρίδη, ο οποίος με τρόπο σαφή ξεκαθαρίζει ότι οι εφοπλιστές δεν έχουν ανάγκη καμία κυβέρνηση και κανέναν πρωθυπουργό. 

«Η ναυτιλία δεν χρειάζεται την κυβέρνηση, το υπουργείο την ΙΜΟ (International Maritime Organisation) και τον πρωθυπουργό. Έχουν χεσμένο τον πρωθυπουργο, γι’ αυτούς δεν έχει καμία χρησιμότητα. Γιατί; Επειδή η ναυτιλία δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα. Δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να κερδίσει ένας πλοιοκτήτης στην Ελλάδα. Δεν υπάρχουν φορτία, δεν υπάρχουν ναυλοσύμφωνα, τίποτα στην Ελλάδα. Μόνο τα γραφεία των πλοιοκτητών είναι στην Ελλάδα. Το 80% των πλοίων τους έχουν ξένη σημαία. Δεν τους νοιάζει η ελληνική σημαία» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Οι ερευνητές δημοσιογράφοι ζήτησαν την άποψη και του υπουργού, Γιάννη Πλακιωτάκη, ο οποίος, αφού αυτοανακηρύχθηκε ως ο πιο σημαντικός υπουργός Ναυτιλίας παγκοσμίως, για να το περιορίσει στη συνέχεια εντός Ε.Ε.,  μάλλον… εξεπλάγη με ό,τι ακολούθησε.

Οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν πόσο ελληνική είναι η συγκεκριμένη βιομηχανία, με τον υπουργό να απαντά «εκατό τοις εκατό».

Στη συνέχεια του έδειξαν το απόσπασμα με τις δηλώσεις Λασκαρίδη με τον Γιάννη Πλακιωτάκη να απαντά φανερά αμήχανα: η ελληνική κυβέρνηση έχει δημιουργήσει ένα σταθερό θεσμικό πλαίσιο για την ελληνική ναυτιλία ώστε έχει τόσο μεγάλη πρόοδο την τελευταία δεκαετία».

Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε δηλαδή…

ΠΗΓΗ: efsyn.gr

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com