Εκκαθαριστικές επιχειρήσεις

0

Η ελληνική κυβέρνηση χρησιμοποιεί την πανδημία ως ευκαιρία για τη διεξαγωγή εκκαθαριστικών επιχειρήσεων

Μια προσεκτική ματιά στο μέχρι τώρα κυβερνητικό έργο μπορεί πλέον να πείσει τον καθένα για το ποια είναι η πραγματικότητα. Την ώρα που διεθνώς στο τραπέζι βρίσκεται η ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής για να αντιμετωπιστεί η κρίση, η ελληνική κυβέρνηση χρησιμοποιεί την πανδημία ως ευκαιρία για τη διεξαγωγή εκκαθαριστικών επιχειρήσεων.

Εκκαθαριστική επιχείρηση πρώτη: η παράδοση της μεσαίας τάξης στους πιστωτές της. Όσοι δεν τα καταφέρουν με την κρίση, θα δουν τις περιουσίες τους να χάνονται εν ριπή οφθαλμού, με τον νέο Πτωχευτικό Κώδικα.

Εκκαθαριστική επιχείρηση δεύτερη: ο μαζικός πλειστηριασμός πρώτων κατοικιών. Κατ’ απαίτηση των τραπεζών, στις οποίες το κυβερνητικό κόμμα χρωστάει 300 εκατομμύρια ευρώ.

Εκκαθαριστική επιχείρηση τρίτη: η παράδοση εκατομμυρίων μισθωτών στους εργοδότες τους. Απλήρωτα δεκάωρα, απλήρωτη δουλειά την Κυριακή, φτηνές υπερωρίες χωρίς τέλος, υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών, σπαστά ωράρια, ευκολότερες απολύσεις. Δεν έβαλε τυχαία ο ΣΕΒ στο Μαξίμου τον Σκέρτσο.

Εκκαθαριστική επιχείρηση τέταρτη: αποκλεισμός 30.000 μαθητών από τα ΑΕΙ. Με τον έναν κόφτη πάνω στον άλλον. Έτσι ώστε οι πιο αδύναμοι να βρεθούν στον αέρα και όσοι αντέχουν να πάνε στα κολέγια που δεν έχει κόφτες.

Εκκαθαριστική επιχείρηση πέμπτη: τσιμέντα στην Ακρόπολη για να ανεβαίνουν μαζικά οι επισκέπτες από τα κρουαζιερόπλοια. Και ξήλωμα των αρχαίων στον σταθμό Βενιζέλου, με καθυστέρηση της παράδοσης του μετρό κατά δύο χρόνια, επειδή ο εργολάβος το συμφώνησε με τον Μητσοτάκη.

Εκκαθαριστική επιχείρηση έκτη: παράδοση των 32 δισ. του ταμείου ανάκαμψης σε μια εικοσάδα επιχειρηματιών. Αυτό μόλις ξεκίνησε. Ακόμα δεν έχει ιδέα ο κόσμος για το τι πρόκειται να συμβεί.

Ας προσθέσει ο κόσμος σε όλα αυτά και τον Σκυλακάκη που προαναγγέλλει Μνημόνια. Για να καταλάβει, μια και καλή, με ποιους έχει να κάνει.

*Το editorial της ΑΥΓΗΣ την Πέμπτη 20 Μαίου 2021

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com