«Αμετάκλητα Όχι»: Συγκέντρωση ενάντια στο νομοσχέδιο Τσιάρα για τη συνεπιμέλεια

0

Με πανό «όχι στο νομοσχέδιο, όχι στην επιστροφή της πατριαρχίας» και συνθήματα «καμιά ανοχή σε νόμους δώρο στον κακοποιητή», η συγκέντρωση στο Σύνταγμα το απόγευμα της Τρίτης

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης, ενάντια στο νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια, το οποίο θα κατατεθεί προς ψήφιση σήμερα, Τετάρτη, στη Βουλή. Στη συγκέντρωση κάλεσαν και συμμετείχαν φεμινιστικές οργανώσεις, πρωτοβουλίες και συλλογικότητες, αλλά και οργανώσεις από τον αριστερό και αναρχικό χώρο.

Οι συγκεντρωμένοι άνοιξαν πανό μπροστά από τη Βουλή που έγραφαν ενδεικτικά «όχι στο νομοσχέδιο, όχι στην επιστροφή της πατριαρχίας», φώναξαν συνθήματα όπως «καμιά ανοχή σε νόμους δώρο στον κακοποιητή» και κρατούσαν πλακάτ τα μηνύματα των οποίων κινούνταν στο ίδιο πνεύμα γράφοντας «το νομοσχέδιο Τσιάρα φιμώνει γυναίκες και παιδιά».

Οι διαδηλώτριες και διαδηλωτές ζήτησαν την αμετάκλητη και οριστική απόσυρση του νομοσχεδίου Τσιάρα χαρακτηρίζοντας το εκδικητικό προς τις γυναίκες, ενώ κατήγγειλαν ταυτόχρονα την προσπάθεια που γίνεται από κύκλους να προωθήσουν τη ψήφισή του, εργαλειοποιώντας κι εκθέτοντας παιδιά.

Είπαν επίσης αμετάκλητα όχι στο νομοσχέδιο για μια σειρά ακόμη από λόγους μ’ έναν από τους κυριότερους τον κίνδυνο να συνεχιστεί η επαφή των παιδιών με κακοποιητικούς γονείς που θα μπορούν να περνάνε πλέον χρόνο κανονικά μαζί τους, εφόσον δεν έχει υπάρξει πρωτόδικη απόφαση, για τη λήψη της οποίας χρειάζεται τουλάχιστον μια διετία.

Το οξύμωρο είναι ότι πρόκειται για ένα από τα ελάχιστα σημεία στα οποία έχει αναγκαστεί να υποχωρήσει η κυβέρνηση, καθώς η αρχική πρόβλεψη ήταν ακόμη χειρότερη, επιτρέποντας την αναγκαστική συνεπιμέλεια μέχρι να υπάρξει τελεσίδικη δικαστική απόφαση, δηλαδή γιακόμη περισσότερα χρόνια. Να πούμε τέλος ότι η κινητοποίηση έγινε με φόντο και τις τελευταίες έντονες αντιδράσεις των βουλευτριών της Νέας Δημοκρατίας Μαριέττας Γιαννάκου και Όλγας Κεφαλογιαννη, οι οποίες κατέθεσαν πριν λίγες ημέρες δεκα τροπολογίες για αλλαγές στο νομοσχέδιο που απορρίφθηκαν όλες κι όπως φαίνεται μετά την απόρριψή τους πρόκειται να το καταψηφίσουν.

Κατά της αναγκαστικής συνεπιμέλειας έχει ταχθεί και ο βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ Βασίλης Υψηλάντης, με συνέπεια να πρόκειται για το 1ο κυβερνητικό νομοσχέδιο επί Νέας Δημοκρατίας το οποίο θα καταψηφιστεί από στελέχη της κυβέρνησης, ενώ υπάρχει η αίσθηση ότι ο αριθμός των 155 βουλευτών που αναμένεται να το εγκρίνουν, μπορεί να μειωθεί κι άλλο.

Με πληροφορίες, φωτογραφίες και βίντεο από avgi.gr και left.gr

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com