Οι ΣΥΝΕΚ Λάρισας για τη μετατροπή των 1ου Γ/Σιου – 1ου ΓΕΛ σε Πειραματικά

0

Η αλαζονεία της εξουσίας της ΝΔ δε μας εκπλήσσει σε τίποτα πλέον. Σε όλα η λογική του αποφασίζομεν και διατάσσομεν είναι η κανονικότητά της. Πρόκειται για λογική που διέπει σύγκορμο όλον τον μηχανισμό της και τις πρακτικές της.

Τη «θαυμάσαμε» και στο ζήτημα της μετατροπής σχολείων της χώρας μας σε πειραματικά και πρότυπα. Λίγο πολύ θεσμοθέτησαν ως εξής: Αν δεν θέλουν οι σύλλογοι, παρακάμψτε τους, είπαν στα διορισμένα στελέχη τους, και από ό,τι φαίνεται έτσι κι έγινε.

Ερήμην των συλλόγων και των πολιτών αλλάζουν τη χωροταξία των σχολείων και ανατρέπουν κεκτημένα εργασιακά δικαιώματα, πετώντας έξω από τις οργανικές τους εκπαιδευτικούς, των οποίων η συμπερίληψη στο σύνολο των υπεραρίθμων επηρεάζει εν τέλει και άλλους/ες συναδέλφους.

Η διάχυση της έπαρσης της ΝΔ σε όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης και διοίκησης έγινε εμφανής και στον τρόπο με τον οποίο απαξιώθηκαν γονείς, εκπαιδευτικοί των δύο σχολείων που μετατράπηκαν σε πειραματικά, εκπρόσωποι γονέων και η ΕΛΜΕ, μαζί με εκπαιδευτικούς των εικαστικών, που πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΔΕ Λάρισας. Το διορισμένο στέλεχος της ΝΔ στη θέση της Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης Λάρισας, η κ. Ζιάκα, δεν παρουσιάστηκε ποτέ για να δώσει τις απαντήσεις που περιμέναμε όλοι/ες στα κρίσιμα ερωτήματα που αφορούν στη μετατροπή των δύο σχολείων στη Λάρισα σε πειραματικά. Με ποιους όρους επιλέχτηκαν; Τι θα γίνει με το μαθητικό δυναμικό; Με ποιο δικαίωμα αλλάζει το καθεστώς εργασιακής σχέσης όλων των συναδέλφων των δύο σχολείων;

Η απόφαση για τη μετατροπή του 1ου Γυμνασίου και του 1ου ΓΕΛ σε πειραματικά ήταν αιφνιδιαστική, έγινε εν κρυπτώ, εισηγήτρια ήταν η ΔΔΕ και υπογραφή έβαλε η Κεραμέως. Αυτή είναι η αλήθεια όσο κι αν γίνεται προσπάθεια να συσκοτισθούν ή/και να μετακυληστούν οι ευθύνες. Ας αναρωτηθούν όλοι ποιόν τελικά εξυπηρετεί να στρέφονται τα φώτα μακριά από τις ευθύνες Υπουργείου, ΔΔΕ.

Ως παράταξη η θέση μας είναι συγκεκριμένη, εκφρασμένη και ρητά διατυπωμένη σε δημοσιευμένες ανακοινώσεις. Στηρίζουμε τους/τις συναδέλφους μας στον αγώνα τους απέναντι στον αυταρχισμό, τον κυνισμό και την υποκρισία Υπουργείου, ΔΔΕ, που με αδιαφανή κριτήρια και ιδεοληπτική εμμονή προχώρησαν στον χαρακτηρισμό σχολείων σε πειραματικά, χωρίς να έχουν μεριμνήσει προηγουμένως για τη δημιουργία προϋποθέσεων, ώστε αυτά να λειτουργήσουν επιτελώντας τον ουσιαστικό τους ρόλο.

Βάφτισαν πειραματικά τα σχολεία για να φαίνεται ότι υπερασπίζονται τον θεσμό, για το θεαθήναι. Η ίδρυση πειραματικών σχολείων απαιτεί χρήματα, για τις κτιριακές εγκαταστάσεις, τον εξοπλισμό. Αυτοί αρκέστηκαν στο να διώξουν παιδιά από το παιδαγωγικό τους περιβάλλον και εργαζόμενους/ες από τη θέση τους.

Ωστόσο δεν είδαμε καμία παράταξη να καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις της διοίκησης και δυστυχώς ΔΑΚΕ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ δεν ψήφισαν καν ανακοίνωση στην ΕΛΜΕ Λάρισας για το ζήτημα.

Εξάλλου με το εργασιακό έκτρωμα που ετοιμάζει η κυβέρνηση έχουν αποδείξει σε όλους μας ότι υπό το πρίσμα του νεοφιλελευθερισμού τους είμαστε όλοι/ες αναλώσιμοι και αναλώσιμες.

Εκπαιδευτικοί – Μαθητές – Γονείς θα βάλουμε φραγμό στα σχέδιά τους!

ΣΥΝΕΚ Λάρισας

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com