Συνεπιμέλεια παιδιών: «Αντάρτικο» από Γιαννάκου και Κεφαλογιάννη – Κατέθεσαν 10 τροπολογίες

0

Στα άκρα οδηγείται η κόντρα της Όλγας Κεφαλογιάννη και της Μαριέττας Γιαννάκου με τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα

Καζάνι που βράζει» και δε λέει να σβήσει είναι η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, καθώς μετά τις απανωτές διαφοροποιήσεις της Όλγας Κεφαλογιάννη και της Μαριέττας Γιαννάκου σε σχέση με το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια παιδιών, οι δύο βουλευτές της ΝΔ προχώρησαν σε κατάθεση συνολικά 10 τροπολογιών για το εν λόγω νομοσχέδιο.

Οι δύο «γαλάζιες» βουλευτές με τις τροπολογίες που κατέθεσαν προχώρησαν στην πλήρη αποδόμηση του νομοσχεδίου Τσιάρα.

Παράλληλα, με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις, ζητούν, μεταξύ άλλων, την απάλειψη του όρου «εξίσου» στη γονική μέριμνα, αλλαγές στο μαχητό τεκμήριο του 1/3 του χρόνου επικοινωνίας, καθώς και να αποφευχθεί η σύγχυση στο ζήτημα της κατοικίας του ανηλίκου.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Δευτέρα η Όλγα Κεφαλογιάννη με άρθρο της στην εφημερίδα ΕΣΤΙΑ έκανε λόγο αναφορικά με το εν λόγω ν/σ για «σοβαρές αστοχίες που προσκρούουν στο συμφέρον του παιδιού» εντοπίζοντας μάλιστα «σοβαρά νομικά και ουσιαστικά προβλήματα».

Με νέα της παρέμβαση κατά την επεξεργασία του νομοσχεδίου στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές, η Όλ. Κεφαλογιάννη από το βήμα της Βουλής, επανέλαβε τις έντονες επιφυλάξεις της για το νομοσχέδιο, ζητώντας βελτιώσεις σε άρθρα που «περιπλέκουν αντί να λύνουν προβλήματα».

Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε και η πρώην υπουργός Μαριέττα Γιαννάκου, δηλώνοντας την αντίθεσή της σε 6 από τα 23 άρθρα του ν/σ.

«Δεν χρειάζονται σολομώντειες λύσεις και άκαμπτα και οριζόντια» δήλωσε χαρακτηριστικά η πρώην υπουργός Παιδείας, διαφωνώντας τόσο με την εξίσου γονική μέριμνα, όσο και με την υποχρεωτική ποσόστωση στο χρόνο επικοινωνίας των γονέων με τα παιδιά».

Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, και μπροστά στην αδιαλλαξία του υπουργού Δικαιοσύνης να διορθώσει σημεία του ν/σ, η πρώην υπουργός Παιδείας έφτασε στο σημείο να πει ότι ο κ. Τσιάρας «δεν είναι και ο Πάπας της Ρώμης».

ΠΗΓΗ: avgi.gr

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com