«Αντικοινωνικό, αντιδημοκρατικό και αυταρχικό το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα εργασιακά»

0

Διαδικτυακή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Λάρισας με ομιλήτρια την Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου

«Με το νομοσχέδιο για τα εργασιακά, τις γενικές γραμμές του οποίου παρουσίασε την Τετάρτη ο αρμόδιος υπουργός, Κωστής Χατζηδάκης, επιβεβαιώνεται η θέση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιβάλλει όσα δεν τόλμησαν ούτε οι πιο σκληρές μνημονιακές κυβερνήσεις».

Τα παραπάνω τόνισε το απόγευμα της Τετάρτης η τομεάρχισσα Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, κεντρική ομιλήτρια σε διαδικτυακή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Λάρισας.

Η κα Ξενογιαννακοπούλου ανέφερε επίσης ότι το νομοσχέδιο καταργεί το 8ωρο και μειώνει τους μισθούς, θεσπίζει τις ατομικές συμβάσεις και τις απλήρωτες υπερωρίες, καταλύει τις συλλογικές συμβάσεις και οδηγεί σε ανεξέλεγκτες απολύσεις. Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη συνεχίζει τη διάλυση των ελεγκτικών μηχανισμών και την ενθάρρυνση της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας. Πραγματοποιεί μια επίθεση χωρίς προηγούμενο στις συνδικαλιστικές ελευθερίες και στο δικαίωμα της απεργίας και στοχεύει στον εκφοβισμό των εργαζομένων που διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Οι αναγκαίες διατάξεις ενσωμάτωσης, όπως για τη βία και την κακοποίηση στην εργασία και τις γονικές άδειες, δεν μπορούν να συγκαλύψουν τον αντικοινωνικό, αντιδημοκρατικό και αυταρχικό χαρακτήρα του νομοσχεδίου και την επιβολή της εργασιακής ζούγκλας».

Εκείνο που ξεκαθαρίστηκε στο πλαίσιο της σημερινής ενδιαφέρουσας συζήτησης είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα δώσει αποφασιστικά τη μάχη με τους εργαζόμενους, στη Βουλή, στους χώρους δουλειάς και στην κοινωνία, για να περάσει αυτό το αντεργατικό νομοσχέδιο – έκτρωμα.

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο συντονιστής γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Λάρισας, Βασίλης Ζωγράφος, ενώ τον συντονισμό είχε το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής και αντιπρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Λάρισας της ΑΔΕΔΥ, Γιάννης Τσακνάκης.

ΠΗΓΗ: larissanet.gr

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com