ΣΥΡΙZA – ΠΣ: Σαφέστατη η παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου στην Ανατολική Ιερουσαλήμ

0

«Ο μόνος δρόμος για την επίλυση διαφορών είναι αυτός του αμοιβαίου σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και του σεβασμού των αποφάσεων του ΟΗΕ»

Η ανακοίνωση του Τομέα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για τις ανησυχητικές εξελίξεις στην Ανατολική Ιερουσαλήμ:

Η βίαιη καταστολή των Παλαιστινίων που διαμαρτύρονται για την έξωση οικογενειών από τα σπίτια που κατοικούσαν από τη δεκαετία του 1950, στη συνοικία Sheikh Jarrah της κατεχόμενης Ανατολικής Ιερουσαλήμ, όπως και η ίδια η διαδικασία της έξωσης, αποτελούν ενέργειες που στρέφονται εναντίον της ειρήνης, της σταθερότητας και της αναγκαίας συνύπαρξης Ισραηλινών και Παλαιστινίων. Η εφαρμογή της ισραηλινής νομοθεσίας όπως και η δημιουργία εποικισμών, σε κατεχόμενο έδαφος, αποτελεί σαφέστατη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου.

Ο μόνος δρόμος για την επίλυση διαφορών είναι αυτός του αμοιβαίου σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και του σεβασμού των αποφάσεων του ΟΗΕ.

Σήμερα, είναι αναγκαία όσο ποτέ, η επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ. Σε αυτήν την προσπάθεια, η διεθνής κοινότητα οφείλει να λάβει άμεσα πρωτοβουλίες και η ΕΕ θα πρέπει να κρατήσει αποφασιστική στάση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στηρίζει διαχρονικά μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Παλαιστινιακού, σύμφωνη με τις αποφάσεις του ΟΗΕ. Δηλαδή, αυτή των δύο κρατών, Ισραήλ και Παλαιστίνης, που θα συνυπάρχουν με ειρήνη και ασφάλεια, στα σύνορα του 1967 και με πρωτεύουσα του Παλαιστινιακού κράτους την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com