Τουρισμός: Στη «δεύτερη κατηγορία» έβαλε την Ελλάδα η Βρετανία

0

Στην «πορτοκαλί» λίστα η Ελλάδα – Η Βρετανία ανακοίνωσε τους 12 ταξιδιωτικούς προορισμούς που εντάσσει στην «πράσινη λίστα», με την Ελλάδα να απουσιάζει

Η Ελλάδα, όπως και άλλες μεγάλες τουριστικές χώρες της Ευρώπης (Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, δεν περιλαμβάνονται στην πράσινη λίστα που ανακοίνωσε η βρετανική κυβέρνηση, κάτι που θα επέτρεπε στους τουρίστες να μην υποβάλλονται σε καραντίνα όταν επιστρέφουν στη χώρα τους.

Όπως ανακοινώθηκε οι μόνες χώρες που εντάσσονται στην πράσινη λίστα είναι: Πορτογαλία, Ισραήλ, Γιβραλτάρ, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Σιγκαπούρη, Μπρουνέι, Νησιά Φαρόε, Ισλανδία, Φόκλαντς.

Οι Βρετανοί θα μπορούν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό από τις 17 Μαίου, ενώ η κατάταξη των χωρών θα επικαιροποιείται κάθε τρεις εβδομάδες.

Να σημειωθεί ότι η κατηγοριοποίηση περιλαμβάνει τρεις κλίμακες. Στην τελευταία «κόκκινη», εντάχθηκαν Τουρκία, Μαλδίβες και Νεπάλ.

Να σημειωθεί ότι για τις χώρες της πράσινης λίστας αρκεί ένα τεστ προ αναχώρησης για την επιστροφή στη Μεγάλη Βρετανία και ένα PCR έως δυο ημέρες μετά την επιστροφή. Αντίθετα, οι επιστροφές από «πορτοκαλί χώρες» απαιτούν καραντίνα 10 ημερών στο σπίτι με PCR τεστ την 2η και την 8η μέρα. Υπάρχει παράθυρο «απελευθέρωσης» στις πέντε ημέρες αν υπάρξει αρνητικό τεστ.

Για τις επιστροφές από «κόκκινες» χώρες υπάρχει υποχρέωση καραντίνας σε ειδικό ξενοδοχείο.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ κάλεσε τους Αμερικανούς πολίτες να μην επισκέπτονται την Ελλάδα λόγω κορωνοϊού.

ΠΗΓΗ: left.gr

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com