Πατέντες εμβολίων: Άτολμη η Κομισιόν, κάνει ένα βήμα πίσω

0

Η άρση της πατέντας των εμβολίων δεν θα επιλύσει βραχυπρόθεσμα το πρόβλημα λέει τώρα η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν

Σε αλλαγή στάσης σε σχέση με την τολμηρή πρόταση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν σχετικά με τις πατέντες εμβολίων φαίνεται ότι προχωράει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, μετά το πέρας της κοινωνικής συνόδου του Πόρτο ισχυρίστηκε ότι η ιδέα για προσωρινή αναστολή της εφαρμογής των κανόνων επί των εμπορικών δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας για τις πατέντες εμβολίων δεν θα λύσει το πρόβλημα της παροχής εμβολίων, αφού δε θα δώσει ούτε ένα παραπάνω εμβόλιο άμεσα ή μεσοπρόθεσμα.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο περιθώριο της άτυπης συνόδου κορυφής των ηγετών της ΕΕ, είπε ότι οι συζητήσεις για την άρση αυτήν δεν θα οδηγήσουν στην παραγωγή ούτε μιας δόσης εμβολίου για την Covid-19 βραχυπρόθεσμα ή μεσοπρόθεσμα.

Αντέτεινε μάλιστα άλλες λύσεις για αύξηση των μονάδων παραγωγής και της παραγωγικής δυνατότητας, επισημαίνοντας ότι η ΕΕ είναι η μοναδική περιοχή του κόσμου που έχει προχωρήσει σε μαζικές εξαγωγές εμβολίων προς τον υπόλοιπο κόσμο και κάλεσε όλες τις άλλες δημοκρατίες σε παγκόσμιο επίπεδο να πράξουν το ίδιο.

Υπενθυμίζεται ότι οι δηλώσεις που είχε κάνει την Πέμπτη η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ήταν σε άλλη γραμμή καθώς είχε αναφέρει ότι ΕΕ είναι πρόθυμη να συζητήσει την πρόταση που υποστήριξαν οι ΗΠΑ για απελευθέρωση από τα διεθνή πνευματικά δικαιώματα για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού.

ΠΗΓΗ: avgi.gr

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com