Στη συγκέντρωση ο Αλ. Τσίπρας: Θα δώσουμε ως το τέλος τη μάχη για ζωή και αξιοπρέπεια

0

«Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη επιχειρεί να αξιοποιήσει την πανδημία ως ευκαιρία, για να επιβάλλει ό,τι πιο αντιλαϊκό, ό,τι πιο αντιδραστικό έχει φέρει ποτέ κυβέρνηση ενάντια στον κόσμο της εργασίας» τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της απεργιακής συγκέντρωσης στην Αθήνα

«Η απάντηση σήμερα των εργαζόμενων με τη μαζική τους συμμετοχή στην απεργία είναι ένα μήνυμα: αυτή θα είναι μία κορυφαία μάχη υπεράσπισης του δικαιώματος των εργαζομένων και της λαϊκής πλειοψηφίας στη ζωή και στην αξιοπρέπεια. Και αυτή τη μάχη θα τη δώσουμε μέχρι το τέλος», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, που βρέθηκε σήμερα στην απεργιακή συγκέντρωση για την εργατική Πρωτομαγιά.
«Ενώ σε όλο τον κόσμο η πανδημία οδηγεί τις κυβερνήσεις να συνειδητοποιήσουν ότι οι ανάγκες του ανθρώπου, η ανθρώπινη ζωή, είναι πάνω από τα κέρδη, στην Ελλάδα η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη κινείται στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση και επιχειρεί να αξιοποιήσει την πανδημία ως ευκαιρία για να επιβάλει ό, τι πιο αντιλαϊκό, ό, τι πιο αντιδραστικό έχει φέρει ποτέ ελληνική κυβέρνηση απέναντι στον κόσμο της εργασίας, την κατάργηση του 8ωρου. Μας γυρνάει σε πολύ παλιές εποχές», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Πρόσθεσε ότι το οκτάωρο καθιερώθηκε με αγώνες από το 1886, τους μεγάλους εργατικούς αγώνες του Σικάγο στις ΗΠΑ, όπου καθιερώθηκε ο εορτασμός της εργατικής Πρωτομαγιάς. Και ο Αλ. Τσίπρας τόνισε απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση: «Καλύτερα να το ξανασκεφτούν».

Η πορεία στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων για την εργατική Πρωτομαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη με κεντρικό σύνθημα «Όχι στην κατάργηση του 8ωρου». Οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες κατευθύνονται στο Σύνταγμα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, είναι επικεφαλής του μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com