Με εντολή Μητσοτάκη, Λαμπρή χωρίς νεκρούς

0

Εντολή μην και χαλάσει το εορταστικό κλίμα της ημέρας στη χώρα των μεγάλων κυβερνητικών επιτυχιών

Για τον ΕΟΔΥ η Κυριακή του Πάσχα ήταν αργία. Ήταν μια μέρα ξεχωριστή και γιορτινή, που δεν άξιζε να χαλάσει για χάρη μερικών εκατοντάδων διασωληνωμένων και μερικών δεκάδων νεκρών. Ποσοστό που, όπως θα έλεγε και ένας υπουργός, ήταν εξάλλου μικρό και αμελητέο μπροστά στα εκατομμύρια των ζωντανών που σούβλιζαν, τσούγκριζαν αυγά, έπιναν, χόρευαν και γλεντούσαν.

Με μια λιτή ανακοίνωση, προφανώς γραμμένη από την τελευταία εργάσιμη, ο ΕΟΔΥ μας ενημέρωσε ότι «σήμερα, Κυριακή του Πάσχα, δεν θα αναρτηθεί έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης». Και κάπου εκεί συνειδητοποιήσαμε ότι οι καθημερινές απώλειες ανθρώπινων ζωών καθώς και ο αριθμός αυτών που δίνουν μάχη με τον θάνατο μέσα στα νοσοκομεία έχουν ονομαστεί «έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης».

Τι κι αν η χώρα και τα νοσοκομεία εξακολουθούν να βρίσκονται σε κατάσταση πολέμου, με το προσωπικό τους να μην θυμάται πια τι σημαίνει Κυριακή, γιορτή, ρεπό και αργία; Τι κι αν το τρίτο κύμα της θανατηφόρας πανδημίας βρίσκεται σε έξαρση; Για τον ΕΟΔΥ η Κυριακή του Πάσχα ήταν αργία. Ημέρα γιορτής, χωρίς θανάτους και χωρίς διασωληνωμένους.

Σε αντίθεση με το Μεγάλο Σάββατο, οπότε είχαμε 72 απώλειες ανθρώπινων ζωών, ενώ ο αριθμός των διασωληνωμένων που ανακοινώθηκε από τον ΕΟΔΥ ήταν αυξημένος στους 811. Για τον ΕΟΔΥ η πανδημία μπορούσε την Κυριακή του Πάσχα να περιμένει. Μην και χαλάσει το εορταστικό κλίμα της ημέρας στη χώρα των μεγάλων κυβερνητικών επιτυχιών, που την Κυριακή του Πάσχα κατέγραφε ακόμα ένα ιστορικό επίτευγμα με μία ανάσταση νεκρού και κανέναν νεκρό.

Και μπορεί λόγω σεμνότητας να μην το ανακοίνωσαν, αλλά είναι σίγουρο ότι και αυτή η επιτυχία ήρθε μετά από εντολή Μητσοτάκη, κι έτσι η χώρα είχε την ευκαιρία να γιορτάσει τη Λαμπρή χωρίς νεκρούς και λοιπές δυσάρεστες ειδήσεις.

*Άρθρο του Πέτρου Κατσάκου στην ΑΥΓΗ

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com