Μαξίμου: Η ατομική ευθύνη περνά στους ασθενείς στις ΜΕΘ

0

«Το 95% των συμπολιτών μας στις ΜΕΘ δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι» επισημαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Την τακτική της ενοχοποίησης και των πολιτών-ασθενών, εκτός του ΣΥΡΙΖΑ, επιστρατεύει η κυβέρνηση για την πορεία των εμβολιασμών και την ασφυκτική κατάσταση των νοσοκομείων! Ο Κυριάκος Μητσοτάκης -στο πλαίσιο της συνάντησής του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας- επεσήμανε ότι «το 95% των συμπολιτών μας στις ΜΕΘ δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι», αναπαράγοντας σχετικές δηλώσεις, νωρίτερα, του προέδρου του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα. Τα σχετικά δε στοιχεία έδωσαν το έναυσμα στον Άδωνι Γεωργιάδη να κλιμακώσει τη γαλάζια επιχείρηση αποπροσανατολισμού λόγω των τραγικών χειρισμών στην πανδημία, καθώς ανάρτησε στο Τwitter ότι «είναι κρίμα να τους έχει προσφερθεί το εμβόλιο, να αρνούνται λόγω συνωμοσιολογίας και να πεθαίνουν»! Παράλληλα, αίσθηση προκάλεσαν οι ευθείες βολές της Ντόρας Μπακογιάννη προς τον Μαργαρίτη Σχοινά διότι με τις «ατυχέστατες δηλώσεις του» -διευκρίνισε ότι χρησιμοποιεί πολύ ευγενική έκφραση- «άφησε να εννοηθεί ότι δεν του αρέσει το AstraΖeneca»…

Συμβουλές για μέτρα ατομικής προστασίας

Ο πρωθυπουργός, με αφορμή το γεγονός ότι «η επιχείρηση ‘Ελευθερία’ πηγαίνει πια στις παραγωγικές ηλικίες», καλλιέργησε το success story των εμβολιασμών και επανέλαβε το μότο «ότι το καλύτερο εμβόλιο είναι το γρηγορότερο εμβόλιο». Επενδύοντας ξανά στο δόγμα της ατομικής ευθύνης σημείωσε ότι: «το γεγονός ότι τα κρούσματα μειώνονται και οι εμβολιασμοί προχωράνε γρήγορα δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να δικαιολογήσει οποιοδήποτε εφησυχασμό». Ενόψει δε των ημερών του Πάσχα επέμεινε στις συμβουλές «τα μέτρα ατομικής προστασίας να τηρούνται σχολαστικά», ενεργοποιώντας και το επικοινωνιακό υπερόπλο των self tests, «τα οποία έχουν λειτουργήσει υποδειγματικά και έχουν αγκαλιαστεί από τους πολίτες, οι οποίοι επιδεικνύουν και μεγάλη αίσθηση ατομικής ευθύνης στο πώς τα αξιοποιούν».

Τον θαυμασμό της «για την αυταπάρνηση και το υψηλό αίσθημα ευθύνης του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού» εξέφρασε η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου -κάτι που λησμόνησε ο πρωθυπουργός- δίνοντας έμφαση στην προσφορά «όλων των αφανών ηρώων στον δημόσιο τομέα και στον ιδιωτικό που όλο αυτό το διάστημα σηκώνει το βάρος και δίνει καθημερινά τη μάχη για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης».

Επίθεση Μπακογιάννη σε Σχοινά

Ήδη ωστόσο στους κόλπους της Ν.Δ. η συζήτηση είχε επικεντρωθεί στις ριπές της κ. Μπακογιάννη κατά του Έλληνα αντιπροέδρου της Κομισιόν. Η πρώην υπουργός -χρησιμοποιώντας ως πάτημα τις αναφορές Σχοινά για προμήθεια εμβολίων από το φθινόπωρο «μόνο τεχνολογίας mRNA» (σ.σ.: δηλαδή αυτών που παράγουν σήμερα οι Pfizer-Moderna)- τόνισε ότι «έτσι όπως έκανε τη δήλωση δημιούργησε ερωτηματικά». Όπως σημείωσε, «εμείς ξέρουμε ότι ο λόγος που ‘τα έχει πάρει’ η Κομισιόν με την AstraZeneca είναι ότι ενέπαιξε την Κομισιόν». Κάλεσε δε σε οξύ τόνο τον Μ. Σχοινά, «αν έχει διαφορετικά στοιχεία, αντίθετα από του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, να βγει να το πει», καθώς «δεν είναι δυνατόν να πλανιέται αυτή η ανασφάλεια». Μεταξύ άλλων δε ανέφερε με αιχμηρή διάθεση ότι «όλοι αυτοί οι κύριοι που κάθονται στις Βρυξέλλες καλά θα κάνουν να δώσουν λογαριασμό, επιτέλους. Και δεν πέτυχαν και έρχονται σήμερα και δημιουργούν ερωτηματικά στον κόσμο».

Αποστάσεις Γεραπετρίτη

Τέλος, ως προσπάθεια τήρησης αποστάσεων από τη γραμμή του Άδωνι Γεωργιάδη ερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις του Γιώργου Γεραπετρίτη «για το ποσοστό αποχής από τους εμβολιασμούς». Ο υπουργός Επικρατείας μίλησε για «πολυπαραγοντικά αίτια», καθώς, «δυστυχώς, αυτό είναι ένα φαινόμενο που μας δημιουργεί παράπλευρα σοβαρότατα προβλήματα. Όχι μόνο για τους ίδιους τους πολίτες που δεν προσέρχονται να εμβολιαστούν, μολονότι ανήκουν σε ευπαθείς κατηγορίες, αλλά και για το σύνολο της κοινωνίας», διευκρινίζοντας, από την πλευρά του, ότι δεν «μέμφεται τους πολίτες». Στο ερώτημα μάλιστα αν «έχει ευθύνες η κυβέρνηση όσον αφορά την πλήρη και σωστή ενημέρωση του κόσμου» απάντησε ότι «θα μπορούσε να είχε υπάρξει ενημέρωση πληρέστερη». Προσπάθησε δε να πείσει ότι «εμείς κάνουμε την αυτοκριτική μας», καθώς «εάν θες να είσαι παραγωγικός και να διορθώνεις τα σφάλματά σου, πρέπει να κάνεις αυτοκριτική», ενώ υποστήριξε ότι οι τριαντάρηδες βουλευτές της Ν.Δ. «δίνουν το σωστό μήνυμα, καθώς έκαναν το εμβόλιο»…

*Ρεπορτάζ του Κώστα Σαββόπουλου στην έντυπη ΑΥΓΗ

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com