Εστίαση: Χωρίς μουσική ανοίγουν εστιατόρια και καφέ – Αλαλούμ με τα μπαρ

0

Τέσσερις ημέρες πριν το «άνοιγμα της εστίασης», οι ιδιοκτήτες μπαρ δεν ξέρουν αν θα «σηκώσουν ρολά» – Χωρίς μουσική τα μαγαζιά και μέχρι τις 22:45

Το πλαίσιο επαναλειτουργίας των καταστημάτων της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους από την ερχόμενη Δευτέρα ανακοίνωσε την Μ. Τετάρτη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σημειώνεται ότι το αλαλούμ με το ποια ακριβώς μαγαζιά εστίασης θα μπορούν να «σηκώσουν ρολά», παραμένει με ευθύνη της κυβέρνησης, καθώς σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν οι σχετικοί ΚΑΔ.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν την περασμένη Παρασκευή, ο πιο συχνός ΚΑΔ των επιχειρήσεων εστίασης δεν περιλαμβανόταν σε αυτούς που πρόκειται να ανοίξουν, με αποτέλεσμα τα καφέ-μπαρ να μην μπορούν να λειτουργήσουν ούτε σε εξωτερικούς χώρους.

Το μπάχαλο της κυβέρνησης αποτυπώθηκε στο γεγονός ότι με βάση όσα ανακοινώθηκαν, καφετέριες με ΚΑΔ 56.30.10.07 θα μπορούν να σερβίρουν ποτά ως το βράδυ, όπως επίσης οι ταβέρνες, τα μεζεδοπωλεία, τα ουζερί και τα ζυθοπωλεία. Τα μπαρ όμως όχι.

Οι σφοδρές αντιδράσεις χιλιάδων ιδιοκτητών καφέ-μπαρ ανάγκασαν την κυβέρνηση να επανεξετάσει το θέμα και να ανακοινώσει διευκρινίσεις σήμερα.

Ωστόσο, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, από τη στιγμή κατά την οποία δεν καταργήθηκαν τα sms που αφορούν στη μετακίνηση, από τη Δευτέρα, όσοι επιθυμούν να μεταβούν σε καφέ, μπαρ ή εστιατόριο θα πρέπει να στείλουν τον «κωδικό 6» στο 13033.

Παράλληλα, ο Ν. Χαρδαλιάς σημείωσε ότι τα εν λόγω καταστήματα θα πρέπει να κλείνουν το αργότερο μέχρι τις 22:45, μιας και η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά (από 3/5) από τις 23:00 και θα ισχύει μέχρι τις 05:00 της επομένης.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τις χθεσινές ανακοινώσεις, τα εν λόγω μαγαζιά δεν θα μπορούν να έχουν μουσική.

ΠΗΓΗ: avgi.gr

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com