Άννα Βαγενά: Η επιστολή μιας μητέρας παιδιού που πηγαίνει στον παιδικό σταθμό

0

Καλησπέρα σας,

Είμαι μια Ελληνίδα μητέρα ενός παιδιού που πηγαίνει παιδικό σταθμό.

Τις τελευταίες μέρες ανακοινώθηκαν οι καθορισμένες ημερομηνίες και ο οδικός χάρτης του ανοίγματος της οικονομίας (συμπεριλαμβανομένης της εστίασης, των κέντρων αισθητικής, των εμπορικών πολυχώρων-malls, κτλ) και του τουρισμού (για να μπορούν οι τουρίστες να απολαύσουν τα όσα εμείς στερούμαστε εδώ και 8 μήνες) Όλα αυτά θα γίνουν χωρίς να λαμβάνεται καθόλου υπόψη το επιδημιολογικό φορτίο των δεδομένων ημερομηνιών. Θα ανοίξουν δηλαδή ότι και να γίνει. Και 6.000 κρούσματα να έχουμε στις 14 Μαΐου, οι τουρίστες θα έρθουν. Και θα έρθουν με αρνητικό τεστ 78 ωρών όταν ο ΕΟΔΥ έχει εκδώσει οδηγίες να γίνονται τα μοριακά τεστ μετά από 5 μέρες από την επαφή με κρούσμα, γιατί τα αποτελέσματα από τεστ που θα διενεργηθεί νωρίτερα δεν θα είναι έγκυρα.

Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω είναι σαφές ότι  θα μπούνε μέσα στην χώρα τουρίστες που μπορεί να έχουν COVID. Και θα μπούνε και θα κυκλοφορούν ελεύθεροι και μάλιστα τα παιδιά τους θα ταξιδεύουν δωρεάν με ορισμένες αεροπορικές εταιρίες, θα παίζουν στις παιδικές χαρές των παιδιών μας μεταδίδοντας τους τον ιό. 

Με μεγάλη έκπληξη διαβάζω τις τελευταίες μέρες ότι οι παιδικοί σταθμοί θα ανοίξουν μετά τις 24 Μαΐου μόνο αν το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα. Θα ανοίξουν τα πάντα χωρίς κανένα επιδημιολογικό δεδομένο αλλά τα παιδιά μας θα πάνε σχολείο μόνο αν τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέψουν. Που υπάρχει λογική σε όλη αυτή την διαδικασία;;;

Είναι πραγματικά λυπηρό η Ελλάδα μας να βάζει σε 2η μοίρα τα παιδιά μας και τους Έλληνες εργαζόμενους που με κλειστά σχολεία δεν μπορούν να πάνε να δουλέψουν, την ώρα που χιλιάδες τουρίστες και παιδιά τουριστών θα έρχονται χωρίς ουσιαστικούς όρους και θα απολαμβάνουν τις χάρες της πατρίδας μας, που οι ίδιοι οι Έλληνες έχουμε στερηθεί εδώ και τόσο καιρό.

Ευελπιστώντας ότι θα δοθεί προτεραιότητα στα παιδιά μας και όχι στα εμπορικά κέντρα, malls και τουρισμό, τα παιδιά μας θα πάνε στα σχολεία τους πριν το άνοιγμα του τουρισμού και των κέντρων αισθητικής και οι Έλληνες θα δουλέψουμε για να μπορέσουμε να ζήσουμε,

Με εκτίμηση, 

Μία αγανακτισμένη, σκεπτόμενη,  αδικημένη Ελληνίδα μάνα ενός ελληνόπουλο που ξυπνάει κάθε μέρα ζητώντας το σχολείο του και που θέλει και αυτό να έχει την ίδια μεταχείριση με τα παιδιά των άλλων χωρών που θα έρθουν να διασκεδάσουν στην πατρίδα μας. 

Ελπίζω να μπορέσω να δουλέψω όχι για να πάω διακοπές, αλλά για να εξασφαλίσω τα αναγκαία για την επιβίωση του παιδιού μου.

Καλή Ανάσταση και πάντα με Υγεία!

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com